Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nagy csatában lépett vissza a dobogóra a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. november 08. 15:00
Nagy csatában lépett vissza a dobogóra a gyulai focicsapat
Clean-Way Gyulai Termál FC–Jamina SE 3-2 (2-1)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság soros fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Jamina SE együttesét fogadta november 6-án. A Sajben Gábor által irányított gárda közvetlen riválisával szeretett volna helyet cserélni a tabellán.

a fiatalokra támaszkodik a gyulai csapat (képünk egy korábbi fordulóban készült)

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai Termál FC: Molnár, Oláh A., Magyar (Bíró), Kukla, Nagy G., Radics, Szász, Palik, Boros (Kocsis), Bánfi (Bozó) és Kiss (Nagy E.). Csere: Oláh Z. és Pohl. Vezetőedző: Sajben Gábor.

A gyulai együttes a tabella bronzérmes helyéről várta az előző fordulót, ám a kissé váratlan okányi vereségével visszacsúszott a negyedik pozícióba. A békéscsabai alakulat lendületből érkezett a találkozóra, hiszen egy okányi döntetlen után magabiztos győzelmet aratott orosházi ellenfele ellen.

Sajben Gábor előzetesen elmondta, nagyon nehéz mérkőzésre számít a békéscsabai rivális ellen.

– A jaminai csapatot egyszer már legyőztük a kupában, és az idegenbeli bajnokin is nekünk állt a meccs. Ha fiatal játékosaim elhiszik, hogy nyerhetünk, és megfelelő hozzáállással megpróbálnak minél többet kihozni magukból, akkor lehet esélyünk győzni. A saját játékunkra kell figyelnünk, akkor megfelelő hozzáállással, bátor játékkal itthon tudjuk tartani a három pontot – értékelt előzetesen a gyulai vezetőedző.

Az ezúttal is hiányzókkal felálló hazai gárda az eddigi legfiatalabb kerettel lépett pályára a rutinos játékosokkal felvonultató jaminai riválisa ellen. Sajben Gábor számára fejtörést okozott Nagy Sándor kiesése, ráadásul Repisky és Trescsula játékára sem számíthatott.

– A hiányzók pótlása miatt még jobban meg kellett fiatalítanom a csapatot. Bátran állíthattam Magyar Gergőt a kezdőcsapatba, hiszen már többször bizonyította, hogy megbízhatóan és fegyelmezetten tud játszani. Az elmúlt mérkőzések csatárteljesítményével nem voltam elégedett, így csatasorba küldtem a mindössze 16 éves Kiss Tamást, aki az elmúlt két hétben már bizonyította kiváló hozzáállását és rátermettségét – ismertette a gyulai vezetőedző.

A fiatal hazai gárda kezdte jobban a mérkőzést, szépen megkomponált támadásokkal építette fel játékát, védekezésben pedig taktikusan húzta magára riválisát. A gyors támadósor többször is megingatta a békéscsabai védelmet, a 11. percben pedig csak szabálytalanul tudta megállítani a hazai támadó lendületét a vendégcsapat.

– A fiatal támadóm által kiharcolt büntetőt igazi vezérként viselkedő csapatkapitányom, nagy meglepetésre, átengedte a 19 éves Bánfi Dominiknak, aki magabiztosan értékesítette azt. Ezután több kontratámadásunkat fejezhettük volna be góllal. Még az sem zavart meg minket, hogy egy fegyelmezetlenségből az ellenfél egyenlíthetett volna büntetőből, de Molnár kapusom az alsó sarokba leérve magabiztosan védte azt. Ez jót tett a csapatomnak lelkileg, és végre sikerült egy ellentámadással 2-0-s előnyre szert tennünk Boros egyéni alakításából – fejtette ki Sajben Gábor.

A vendégcsapat nem adta fel, a félidő lefújása előtt egy közeli lövéssel szépíteni tudott. 2-1.

A második játékrészbe is folytatódott a gyulai gárda lendületes játéka, több tetszetős támadást vezetett a vendégkapura. A 65. percben Nagy Gergely állította le a labdát egy szabadrúgáshoz, elemi erővel megrúgott lövése pedig a kapufa segítségével vágódott a békéscsabai kapuba. 3-1.

A jaminaiak ekkor sem törtek meg, pár perccel később ismét Miklya volt eredményes, ezzel ismét egygólosra olvadt a hazai előny. 3-2.

A vendégcsapat egy fokozattal feljebb kapcsolt, folyamatosan érkeztek a beívelések a gyulai kapu előterébe. A 19 éves átlagéletkorú hazai védelem kiválóan állta a sarat, a támadások segítésére pedig ismét fiatal játékosok érkeztek a csapatba. A vendégek komoly nyomást fejtettek ki az egyenlítés érdekében, ám a Molnár Péter által szervezett védelemnek köszönhetően a fürdővárosi együttes meg tudta tartani a győzelemért járó pontokat.

– Végre egy újabb lépcsőfokot léptünk felfelé, egy ilyen mérkőzést is megtanultunk megnyerni. A mérkőzés végén történt vendégjátékos-incidenset leszámítva nagyon sportszerű mérkőzést vívott a két csapat. Büszke vagyok a srácokra, megmutatták, hogy nemcsak focizni tudnak jól időnként, hanem egy egész mérkőzésen képesek fegyelmezettek maradni és egymásért küzdeni. Nagyon sok jó teljesítmény volt a csapatban. Kiemelendő Molnár kapus megbízhatósága, Boros és Szász futómennyisége, Radics és Bánfi középpályás játéka, Nagy Gergely igazi vezér szerepköre és jó játéka, emellett a cseréink, Bozó, Kocsis, Bíró is remekül szálltak be a meccsbe. A tizenhat éves Kiss Tamás bátor és kiváló játékát pedig nagyon nehéz lenne pár pozitív jelzővel még kiegészíteni, hatalmas értéke lehet ő is ennek a klubnak. Ami most a legfontosabb, hogy ezt a hozzáállást és játékot a következő héten is hozni tudjuk, akkor elmondható lenne, hogy ebben is fejlődünk, hogy nem csak egy-egy jó mérkőzést tudunk produkálni – értékelte a mérkőzést Sajben Gábor.

A Clean-Way Gyulai Termál FC visszalépett a tabella harmadik helyére. A fürdővárosi együttes a következő fordulóban a Szeghalmi FC otthonában lép pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)