Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Felújítják a városi könyvtár gyermekkönyvtári részlegét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. október 27. 16:30
Felújítják a városi könyvtár gyermekkönyvtári részlegét
A beruházás költsége 15 millió forint

15 millió forintból újul meg a Mogyoróssy János Városi Könyvtár gyermekkönyvtára – erről tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő polgármester és Dézsi János, a bibliotéka igazgatója.

görgényi ernő és dézsi jános

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő elmondta: összegét tekintve nem, jelentőségét tekintve viszont a legnagyobb fejlesztések közé tartozik a gyermekkönyvtár felújítása.

Kiemelte: a könyvtár épülete a legszebbek közé tartozik a városban, az önkormányzat pedig támogatja az intézmény vezetését és kollektíváját, ha fejlesztésekről van szó.

Gyulán mind a könyvtári szakemberek, mind az óvodapedagógusok, a tanítók és tanárok sokat tesznek azért, hogy megszerettessék a gyermekekkel a könyveket, az irodalmat, a könyvtárba járás kultúráját – fogalmazott a városvezető, hozzátéve, hogy ehhez szükséges az infrastruktúra fejlesztése is.

A polgármester hozzátette: a beruházás az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkárságának vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően valósulhat meg.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A részletekről Dézsi János számolt be. Mint mondta, a gyermekkönyvtár világítása korábban már megújult, így erre most nem kell költeniük. Az Emmi-hez benyújtott pályázatukat pozitívan bírálták el, már a forrás is a rendelkezésükre áll, több a felújításhoz szükséges anyagot pedig be is szereztek már.

A gyermekkönyvtárban új polcokon fognak helyet kapni a kötetek, amelyek lépcsőzetes elrendezése miatt jobban ki fogják tudni használni a rendelkezésre álló teret, ezeken a gyulai vár motívumait is megjelenítik. Hangulatosabb és színesebb lesz a falak festése, a zenei részlegben gipszkartonnal lesznek burkolva a falak, illetve cserélni fogják a padlóburkolatot is.

A tényleges munkálatok januárban indulnak el, a bútorok beszerelését márciusban kezdik meg. A felújítás kivitelezésének határideje 2022. júniusa, de reményeik szerint hamarabb készen lesznek.

Az igazgató hangsúlyozta: a gyermekkönyvtár állományának egy részét a földszinti előadóba költöztetik a beruházás idejére, ezzel biztosítva a folyamatos szolgáltatást.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)