Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Esélyesként hullajtott pontokat a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. október 26. 18:00
Esélyesként hullajtott pontokat a gyulai focicsapat
Gyomaendrődi FC–Clean-Way Gyulai Termál FC 1-1 (1-0)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság soros fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Gyomaendrődi FC együtteséhez utazott október 24-én. A Sajben Gábor irányította fiatal gárda közvetlen riválisával nézett szembe.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A gyulaiak a tabella hatodik helyéről érkeztek a találkozóra, míg riválisuk a hetedik pozícióból várták ellenfelüket. Az előző etapban mindkét együttes pontokat veszített, így sikerre éhesen léptek pályára a soros fordulóban.

Sajben Gábor elmondta, csapatával felkészült arra, hogy a fiatal gyomai csapat gyors támadóival nyílt sisakos játékot nyújt majd a mérkőzésen.

– Nagyon kevés esélyt adtunk nekik, hogy megmutathassák, hogyan érték el az eddigi kiugró eredményeiket. Az egész mérkőzést uraltuk, jó tempóban és látványosan fociztunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Egy fegyelmezetlen védekezés miatt büntetőt ajándékoztunk az ellenfélnek a mérkőzése elején, amely után az egész meccsen futnunk kellett az eredmény után – ismertette a gyulai vezetőedző.

A hazai gárda a 9. percben értékesítette tizenegyesét, amely után a gyulaiak gólhelyzetek sokaságát zúdították ellenfelük kapujára. A Nagy Gergely irányította vendégcsapat a kidolgozott helyzetek ellenére sem tudott egyenlíteni, így hátrányban zárta az első félidőt.

A pihenő után ismét a vendégcsapat irányította a játékot, ám egészen a 66. percig kellett várnia az egyenlítő találatra. A mindössze 16 éves Kiss Tamás csereként beállva mattolta a hazai kaput, emlékezetessé téve debütálást a felnőttek között.

– Nagyon csalódott vagyok, mert győzelmet érdemeltünk volna, és fontos lett volna, hogy behúzzuk ezt a mérkőzést következő lépcsőfokként. Éreztem, hogy ez az a meccs, ahol reggelig se rúgunk gólt, a hazaiak kapusát pedig a meccs legjobbjává segítettük. Ha el szeretnénk érni a céljainkat, illene a gyomai csapatot is magabiztosan két vállra fektetni. Ezt a bakit most nem szabad a fiatalságunk és rutintalanságunk számlájára írni. Ettől függetlenül megdicsértem játékosaimat, egy percig sem éreztem, hogy ne akartak volna mindent megtenni a győzelemért. Radics Dávid és Nagy Gergely a karmesteri pálcát közösen szorongatva, remekül forgatták a labdát, és indították a támadásainkat. Molnár Péter is debütált a kapuban, ő komoly játékosmúltjával, kiváló képességeivel és hozzáállásával segítheti a csapatot a következő időszakban. A félidőben beállt 16 éves játékost, Kiss Tamást bátran be mertem vetni, ő nemcsak góljával, hanem kiváló hozzáállásával és játékával hálálta meg a bizalmat – értékelt Sajben Gábor.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapatára mozgalmas hét vár, hiszen október 27-én hazai pályán fogadja a Szeghalmi FC együttesét, majd október 30-án az okányi arénában lép pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)