Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tóth Auguszta hoz valamit a hegyekből…

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • KULTÚRA • 2021. október 25. 11:00
Tóth Auguszta hoz valamit a hegyekből…
Mezei Mária életéről szóló monodráma a Gyulai Várszínházban

A kassai polgárokban nyújtott kiváló színművészi teljesítményéért tavaly Havasi István-díjban részesített Tóth Auguszta Hoztam valamit a hegyekből címmel készített Mezei Mária életéről monodrámát, melyet október 25-én, hétfőn 19 órától mutat be a Gyulai Várszínház.

Azt mondják, egy ember addig él, amíg emlékeznek rá. Vajon Mezei Máriára hányan emlékeznek napjainkban? És hogyan? A „kecskeméti, franciás Mezeire”, aki remekül játszott kokottokat, aki színésznő akart lenni, és az lett. Díva, Vörös Démon, femme fatale! Vajon igazán ezt akarta, és így? Valójában milyen ember volt? Hogyan élte mindennapjait? Kit és hogyan szeretett? Boldog volt-e mint nő, mint ember, mint művész? Eleget tett-e a maga elé kitűzött, vállalt feladatának: szeretetben, szeretettel élni? Sok-sok kérdés, melyekre életét kutatva sem kaptunk egyértelmű választ. Nehéz utat vállalt, míg végül sikerült révbe érnie hű társával oldalán.

Régóta és sokszor az „utamba kerül” Mezei Mária: vagy úgy, hogy dalait énekelhettem, vagy úgy, hogy egy könyvet kaptam róla. Ismeretlenül is megszerettem. Estemmel izgalmas kalandozásra hívom, várom Önöket. Fedezzük fel együtt – sok zenével, humorral és iróniával fűszerezve – e csodálatos Asszony, Ember, Művész életét – írja az előadás kapcsán Tóth Auguszta.

Az előadás zenei szerkesztője és zongorán közreműködik: Szilassy Nelly, rendező: Dávid Zsuzsa.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)