Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bemutatták A grund című filmet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2021. október 12. 13:30
Bemutatták A grund című filmet
Az este kötetlen, baráti beszélgetéssel telt

bíró istván és bimbó lajos

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Bemutatták A grund című filmet október 11-én a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. A családias hangulatú esten Bimbó Lajos, a film készítője és Bíró István, a törökzugi focipálya létrehozója beszélgettek.

Az esemény egy levél felolvasásával kezdődött, Szabó György szavait tolmácsolták, aki többedmagával a grundod nőtt fel, majd levetítették a filmet.

A bemutató után Bíró István elmondta: nem volt egyszerű megszervezni a Törökzugban zajló fociéletet, de visszatekintve megérte. Hangsúlyozta: a grund lényege a játék és egy összetartó csapat létrehozása volt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Bimbó Lajos kiemelte: évek óta ismerik egymást Bíró Istvánnal, az egyik találkozás alkalmával jutott eszükbe, hogy meg kellene örökíteni a történetet, amelyet ezután egy körülbelül két hónapig tartó forgatás követett.

Hozzátette: a történet mellett azért is tartotta fontosnak a film elkészítését, mert ma már egyre kevesebb az ilyen jellegű focipálya, ahogy a fiatalok nagyrésze sem ezzel tölti már az idejét. Megtudtuk azt is, hogy a filmet több pályázatra és fesztiválra is nevezték.

Az este kötetlen, baráti beszélgetéssel telt, amelynek végén Bíró István azt is elárulta, hogy dolgoznak egy következő projekten is, amely Dénesmajorról fog szólni.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)