Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jazz koncerttel, abszurd komédiával és monodrámával várja a nézőket a várszínház kamaratermi évada

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2021. október 06. 11:00
Jazz koncerttel, abszurd komédiával és monodrámával várja a nézőket a várszínház kamaratermi évada
A programok között kiállítás és filmvetítés is van

Október 7-én indul a Gyulai Várszínház kamaratermi évada – tájékoztatta lapunkat a teátrum.

Október 7-én nagyszabású jazz koncerttel indul az őszi évad. A Jazz de Lune című előadás során a világhírű zongoraművész, Bogányi Gergely, a Nagy János Trió és a Free Style Chamber Orchestra közösen tisztelegnek Debussy munkássága előtt, aki a mai napig folyamatos inspirációt jelent a dzsessz zenészek számára. A művelődési házban megrendezett nagykoncertet ráadásul a diákok, szervezett csoportokban, ingyenesen nézhetik meg.

Október 14-én Görgey Gábor: Komámasszony, hol a stukker? című abszurd vígjátékát a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum művészei adják elő, Kolcsár József rendezésében.

Az előadás előtt megnyitják Nyisztor János (NEStor) képzőművész Textúrák nélkül című kiállítását, amit a kamaraterem előterében nézhetnek meg az érdeklődők.

Másnap, október 15-én levetítjik a gyulai születésű Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmjét, utána közönségtalálkozó keretében beszélgethetnek a résztvevők a rendezővel és Kovács Lajossal, a film egyik szereplőjével.

Október 21-én Nagy Zoltán Mihály A Sátán fattya című regényének monodráma változatát láthatják az érdeklődők Árkosi Árpád rendezésében, s az orosz katonák által meggyalázott kárpátaljai hősnő szerepét Fekete Réka Thália alakítja.

A kassai polgárokban nyújtott kiváló színművészi teljesítményéért tavaly Havasi István-díjban részesített Tóth Aguszta Hoztam valamit a hegyekből címmel Mezei Mária életéről készített monodrámáját október 25-én mutatják be.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)