Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A plomba engedély nélküli eltávolítása szabálysértésnek minősül

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. október 01. 12:15
A plomba engedély nélküli eltávolítása szabálysértésnek minősül
Felhívás

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. felhívja fogyasztói figyelmét az alábbi jogsértésre. Több alkalommal előfordult, hogy az ingatlanon belüli (tehát a vízmérőt követő) szakaszon végzett javítás során a javítást végző vállalkozó a vízmérő utáni plombát társaságunk tudta és engedélye nélkül eltávolította.

A plomba engedély nélküli eltávolítása szabálysértésnek minősül! A szabálytalanul eltávolított plomba pótlásának díja 2021-ben 47 200 Ft + áfa (59 944 Ft). A pótlás díját minden esetben a fogyasztó részére számlázzuk ki. Mivel a szabálytalanság általában csak a következő leolvasáskor derül ki, a vállalkozó általában már nem érhető el, illetve a szabálysértést az elkövető nem ismeri el, és a kiszabott költség megtérítését a fogyasztó felé megtagadja.

Javasoljuk tisztelt fogyasztóinknak, hogy amennyiben bármilyen okból (pl. belső hálózati hibaelhárítás vagy vezeték-felújítás során) a plomba eltávolítása indokolt,  kérjék társaságunk előzetes engedélyét ügyfélfogadási időben ügyfélszolgálatunkon. Ilyen esetben a plomba pótlásának díja 3 750 Ft + áfa (4763 Ft), melyet ügyfélszolgálatunkon a kérelem benyújtásakor kell kiegyenlíteni.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)