Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hétvégén muzsikál az erdő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2021. szeptember 29. 15:00
Hétvégén muzsikál az erdő
Programajánló

MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA

Szeptember 30. és november 1. között öt gyulai kiállítóhely összesen 48 programelemet kínál a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében. A részletes programsort az érdeklődők megtalálják a gyulakult.hu oldalon, a kiállítóhelyeken, valamint azok online felületein.

VÁROSI KÖNYVTÁR

Szeptember 30-án, csütörtökön 17 órától a Póka György festőművészről szóló, A fehér madaras művész című portréfilmet mutatják be a könyvtár előadótermében. Póka Györggyel és Bimbó Lajossal, a film készítőjével Varga Zoltán beszélget. Október 4–9. között Őszi Könyvtári Hetet rendeznek a könyvtárban. Október 4-én, hétfő 17 órától Pakisztán címmel Pécsi Ágnes egyiptológus tart előadást. Október 5-én, kedden 17 órától Szűcs Péter író Dharma című kötetét mutatják be. A bestseller szerzőjével Dézsi János könyvtárigazgató beszélget. Október 6-án, szerdán 17 órától A szabadságharc emlékhelyei a történelmi Magyarországon címmel Bagyinszki Zoltán fotográfus tart vetített képes előadást. Október 7-én, csütörtökön 13 órától Bosnyák Viktória, a Rém jó könyvek sorozat írója és Dudás Győző, a kötetek illusztrátora beszélget a könyvtárban. Október 8-án, pénteken 17 órától a Magyar Múzsa kulturális folyóirat szerkesztői, Katzler Hilda és Lengyel János beszélnek a lapról. Október 9-én, szombaton 11 órától a Japánkert Barátok Köre Egyesület tart bemutatót a könyvtár udvarán kialakított japánkertben.

ERKEL FERENC MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

Október 1-jén, pénteken 19 órától Péter Szabó Szilvia NOXTALGIA című unplugged koncertjére várják az érdeklődőket.   

Október 4-én, hétfőn három alkalommal, 8.30-tól, 10.30-tól és 13.45-től mutatja be Hófehérke és a hét törpe című gyerekelőadását a Turay Ida Színház. Jegyek 2000 forintért válthatók.

Október 8-án, pénteken Huszka Jenő és Martos Ferenc Lili bárónő című operettjét viszi színre a Pesti Művész Színház a művelődési központ színháztermében. A 19 órakor kezdődő előadásra 4000 forintért lehet jegyet váltani.  

A József Dezső Alkotótábor Egyesület Nekem a Balaton című kiállítása október 12-ig látható a gyulai művelődési központban.

Október 16-án, szombaton Bérczesi Róbert ad szólókoncertet a művelődési központ 2. emeletén. 

November 27-én, szombaton a Müller Péter Sziámi AndFriends koncertezik a művelődési központ 2. emeletén. 

MUZSIKÁL AZ ERDŐ A KÖRÖSÖK VÖLGYÉBEN

Október 1. és 3. között, péntektől vasárnapig számos programmal várják az érdeklődőket a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében című rendezvény keretében. A részletekről a muzsikalazerdo.hu oldalon lehet olvasni.

ALMÁSY-KASTÉLY

Október 5-én, kedden mutatják be a kastély kápolnájában A 18. századi arisztokrácia mindennapjai. Therese Corzan és Hueber Antal naplói (1757–1759) című könyvet. A 18. századi forráskiadvány közreadóival, Arany Krisztina főlevéltárossal, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának főosztályvezetőjével és Laczlavik György főlevéltárossal, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának főosztályvezetőjével Erdész Ádám, a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltárának nyugalmazott igazgatója beszélget.

ELIXBEER SÖRFŐZDE

Október 2-án, szombaton a gyulavári kastélyban található Elixbeer sörfőzde is megnyitja kapuit a látogatók előtt a nyitott főzdék napja alkalmából.

KOHÁN KÉPTÁR

A Kohán Képtár Modern és plein air című időszaki kiállítása október 3-ig látogatható.

TÁJVÍZHÁZ

Hurguly-Szabó György pirográfus tárlata október 31-ig látogatható a Tájvízház időszaki kiállítási termében. 

VIGADÓ

Október 30-án, szombaton a Ricsárdgír + Galaxisok koncertezik a Vigadóban. 

November 6-án, szombaton a Pál Utcai Fiúk zenél a Vigadóban.

December 4-én, szombaton a Péterfy Bori & Love Band ad koncertet.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)