Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Meggyőző teljesítménnyel hengerelt a Sajben-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. szeptember 19. 13:00
Meggyőző teljesítménnyel hengerelt a Sajben-csapat
Clean-Way Gyulai Termál FC–Nagyszénás SE 5-2 (2-0)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Nagyszénás SE együttese ellen lépett pályára szeptember 18-án. A Sajben Gábor által irányított gárda közvetlen riválisát fogadta az Id. Christián László Városi Sporttelepen.

nagy gergely ismét jól mozgatta csapatát

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai Termál FC: Oláh Z., Nagy S., Oláh A., Kukla Zs., Nagy G. (Nagy E.), Pohl, (Radics), Boros, Trescsula (Kovács), Palik (Magyar), Bánfi és Repisky (Szász). Csere: Kajári. Vezetőedző: Sajben Gábor.

A hazai gárda a 7. helyéről várta a bajnokság folytatását, míg riválisa a tabella hatodikaként érkezett a találkozóra. Sajben Gábor együttese az előző fordulóban kétgólos győzelmet aratott a Csabacsűdi GYLSE vendégeként, aktuális ellenfele azonban vereséggel tért haza az okányi arénából.

Magyar Gergő, a gyulai csapat fiatal játékosa a mérkőzés előtt elmondta, a nagyszénási alakult fizikálisan erős, ám a taktikai utasításokat betartva itthon tudja tartani a három pontot a hazai együttes.

A találkozón azonban hamar kiderült, hogy a fürdővárosi együttes fizikálisan is felveszi a versenyt riválisával. Sajben Gábor együttese sebességbeli különbségére építette fel támadásait, Boros Tamás villámléptekkel került rendszeresen a vendég védelem mögé.

A jól szervezett gyulai támadások már a félidő elején gólt hoztak, Palik a 9. percben mattolta a nagyszénási kaput. 1-0.

A folytatásban is a hazai támadósor dolgozott többet, a vendég védelem rendre szabálytalanul próbálta megakasztani a támadásokat. A nagyszénási gárda többször is megpróbálta feltörni a gyulai védelmet, ám komolyabb lehetőséget nem tudott kialakítani.

A 22. percben ismét hátrányba került a vendégcsapat, Boros egy szépen kivitelezett akció végén növelte csapata előnyét. 2-0.

 – A hét elején néhány játékosom kisebb sérüléssel bajlódott illetve Bozóra a csabacsűdi meccsen történt sérülése miatt nem számíthattam. Készültünk rá, hogyan törhetjük fel a nagyszénási csapat védelmét, amely gárda az előző mérkőzéseken komoly ellenfelek ellen szerzett pontokat. Nagyon jól dolgoztak a srácok a heti edzésmunkában, ahogy eddig is, ennek már a mérkőzés elejétől érződött is az eredménye. Gyorsak, pontosak, bátrak voltak a játékosaim és mindvégig rendkívül fegyelmezettek. Egyedül az hátráltatta az első félidőben a játékunkat, valamint az egész mérkőzésen, hogy az Arad megyei játékvezető megtorlatlanul engedte, hogy játékosaimat többször túlságosan agresszívan állították meg a támadások közben. Nagy Gergő két szép gólpasszából a két nagyon fiatal Palik és Boros szerzett gólt. Ezen kívül is számtalan látványos és gyors támadást vezettünk. Teljes mértékben uraltuk a meccset és szemmel láthatóan élvezték a játékot a játékosaim – ismertette Sajben Gábor.

A fordulás után sem változott a játék képe, a nagyszénási együttes erővel próbálta áttuszkolni a labdát riválisa kapujáig, míg a hazai gárda rendre lefutotta ellenfele védelmét. Egyetlen perc telt el a második félidőből, amikor Boros sprintelte le védőjét, majd finom cselek után helyezte a labdát a nagyszénási kapuba. 3-0.

Pár perccel később Pohl volt a támadás vége, amellyel már kiütésessé vált a találkozó képe. 4-0.

Az első nagyszénási lehetőségre egészen az 61. percig kellett várni, amikor több kihagyott gyulai helyzet után a vendégcsapat kapott esélyt. A tizenhatoson belülre érkező indításra Oláh kapus érkezett jó ütemben, ám a játékvezető szabálytalannak vélte a támadóval való ütközését és a büntetőpontra mutatott. Darida nem hibázta el a kínálkozó lehetőséget, góljával közelebb lépett ellenfeléhez a nagyszénási együttes. 4-1.

A 69. percben Kovács tudott a hazai védelem mögé kerülni, találatával pedig kettőre apadt a hazai együttes előnye. 4-2.

Sajben Gábor jobb koncentrációt kért játékosaitól, amely után egy gyönyörűen végigjátszott Radics, Nagy Gergely, Boros összjáték végén Bánfi tett pontot a mérkőzés végére.

– A második félidőt hasonlóan kezdtük, mint a sarkadi rivális ellen. Ezúttal Boros fejezett be egy támadást, majd osztott ki egy gólpasszt egy szépségdíjas támadás végén. A 61. percben érdekes jelenetek közepette az ellenfelünk a semmiből tizenegyeshez jutott. Komikus módon a játékvezető két másodperccel hamarabb fújt a sípjába, mint ahogy kapusom az ellenfél támadójához ért volna, a pályán és a lelátón ülők is azt gondolhatták, hogy les miatt állították meg a játékot, de végül büntetőt ítélt. Ekkor kissé megzavarodott a fiatal csapatom és hamar újabb gólt szerzett a nagyszénási csapat. Ezek ellenére hatalmas pozitívum, hogy egyáltalán nem érződött pánik a srácokon és folytatták azt, amit felépítettünk az első 60 perc alatt. Szebbnél szebb támadásainkból egyet, de talán a legszebbet gólra váltottuk. Ez a támadásunk kispályás gólra emlékeztetett, amelynek Radics volt az egyik főszereplője, a végén Boros osztotta ki újabb gólpasszát és nagy örömömre, Bánfi passzolta be üres kapura, aki nagyon megérdemelte , hogy ő is gólt szerezzen ezen a mérkőzésen. A második félidőben az addig a padon ülő fiatal játékosaimnak is lehetőséget tudtam adni, akik éltek is vele és jelezték, hogy mindig lehet rájuk is számítani. Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Rendkívül jó hozzáállással játszottunk és a legfontosabb, hogy élvezték a játékot. A mérkőzés alatt és a végén is megérdemelték a szurkolóink tapsát és dicséretét. Nagy lendülettel és motiváltan készülünk az előttünk álló mérkőzésre – értékelt a gyulai vezetőedző.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata győzelmével fellépett a tabella hatodik helyére. A fürdővárosi együttes a következő körben az 5. pozícióban álló OMTK-ULE gárdájához utazik.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)