Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Japán tematikájú előadásokat tartanak a könyvtárban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2021. szeptember 17. 16:00
Japán tematikájú előadásokat tartanak a könyvtárban
Programajánló

MOGYORÓSSY JÁNOS VÁROSI KÖNYVTÁR

Szeptember 22-én, szerdán 15 órakor adják át a könyvtár japánkertjét. Az ünnepség után, 16 órától japán tematikájú előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők a bibliotéka olvasótermében. Dani Zoltán, a kert tervezője a magyarországi japánkertekről beszél, Fodor György, a MAPON Gyulai Magyar–Japán Kulturális Egyesület elnöke a haikukról értekezik, Bartóki László, a Japánkert Barátok Köre Egyesület elnöke japánkert-ábrázolásokról tart előadást.

ERKEL FERENC MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

Október 8-án, pénteken Huszka Jenő és Martos Ferenc Lili bárónő című operettjét viszi színre a Pesti Művész Színház a művelődési központ színháztermében. A 19 órakor kezdődő előadásra 4000 forintért lehet jegyet váltani.  

A József Dezső Alkotótábor Egyesület Nekem a Balaton című kiállítása október 12-ig látható a gyulai művelődési központban.

Október 16-án, szombaton Bérczesi Róbert ad szólókoncertet a művelődési központ 2. emeletén. 

November 27-én, szombaton a Müller Péter Sziámi AndFriends koncertezik a művelődési központ 2. emeletén. 

KOHÁN KÉPTÁR

A Kohán Képtár Modern és plein air című időszaki kiállítása október 3-ig látogatható.

VÁRKERT

Szeptember 16. és 18. között vezetett pálinkakóstolással, koncertekkel és gasztronómiai programokkal várják a látogatókat a 21. Gyulai Pálinkafesztiválon. 

TÁJVÍZHÁZ

Szeptember 17-én, pénteken 17 órától Hurguly-Szabó György pirográfusnak nyílik kiállítása a Tájvízház időszaki kiállítási termében. A tárlat október 31-ig látogatható. 

KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI 

Szeptember 18-án, szombaton és szeptember 19-én, vasárnap 14 órától az Erkel nyomában sétán lehet részt venni. Az ingyenes programok az Almásy-kastély elől indulnak. 

Szeptember 18-án, szombaton 10.30-tól és szeptember 19-én, vasárnap 15 órától szobortúrát tartanak. A díjtalan program a Csigakertben található Sissi-szobortól indul. 

ROMÁN KULTURÁLIS KÖZPONT

Szeptember 17–19. között rendezi meg országos konferenciáját a Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága. A rendezvény házigazdája a gyulai kórházi dolgozók ökumenikus bibliaköre. A szervezők az érdeklődő egészségügyi dolgozókat is várják a helyszínre.

KULTÚRHÁZAK ÉJJEL-NAPPAL

Szeptember 23-án, csütörtökön 16 órától táncházat tartanak az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola közreműködésével a Vigadóban. Szeptember 24-én, pénteken 16 órától shotokan karate bemutatóval,Young Drummers Show-val, táncbemutatóval, gyermekkoncerttel és játszóházzal várják az érdeklődőket az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

VIGADÓ

Október 30-án, szombaton a Ricsárdgír + Galaxisok koncertezik a Vigadóban. 

November 6-án, szombaton a Pál Utcai Fiúk zenél a Vigadóban.

December 4-én, szombaton a Péterfy Bori & Love Band ad koncertet.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)