Hozzávalók 4 személyre
Konfitált sertéslapocka:
- 1 kg sertéslapocka
- 5 dkg sertészsír
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 fej hagyma
- só, bors
Kelkáposzta-főzelék:
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 80 dkg burgonya
- sertészsír
- köménymag
- 4 gerezd fokhagyma
- 0,20 l tejszín
- só, bors
A lapockát sózzuk, borsozzuk, a zsírral beledörzsöljük a fűszereket, majd tepsiben 160°C-on a hagymával, a fokhagymával fedő alatt puhára pároljuk. Amikor elkészült, egy kisebb serpenyőben nagyobb darabokra törve lepréseljük. A préseléshez nehezebb tárgyat használjunk, például konzervet. Körülbelül egy órát hűtjük, majd tetszés szerint adagoljuk. Tálaláskor újramelegítjük. A kelkáposztát, a burgonyát sós vízben puhára főzzük, és szűrőkanál segítségével kiszedjük a vízből. Amikor lehűlt, ököl nagyságú pogácsákat formázunk, majd sóval, borssal ízesítjük. Egy másik lábosban fokhagymás, köménymagos rántást készítünk, hozzáadjuk az alaplevünket és a tejszínt. A pogácsákat serpenyőben óvatosan pirítjuk, visszamelegítjük. Tálaljuk.
5700 Gyula,
Városház utca 17–19.
Szent Flórián ház udvar
06-30/294 6107
info@gyularouge.hu