Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Belestünk a Gyula Rouge konyhájába – 2. rész

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2021. augusztus 13. 10:30
Belestünk a Gyula Rouge konyhájába – 2. rész
Kántor Dávid séffel fügés, sárgadinnyés salátát készítettünk joghurtos öntettel és kacsamellel

Emelt szintű bisztróellátással várja a fürdővárosiakat a legújabb helyi étterem, a Gyula Rouge. A vendéglátó étlapját és konyháját egy nemzetközi hírű séf segítségével alkották meg, kínálatukban számos különlegesség szerepel, az étterembe pedig elsősorban a helyieket invitálják. Gasztrosorozatunk második részében bepillanthattunk a kulisszák mögé. Asztalt foglalni a 06-30/294-6107-es telefonszámon lehet.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hozzávalók 4 főre

A joghurtos öntethez:

  • 1/3 csésze görög joghurt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál lime-lé
  • 1/2 lila hagyma
  • 1 fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 csipet tengeri só
  • őrölt fekete bors

A salátához:

  • 1 db Lollo Rosso saláta
  • 1 db Lollo Bianco saláta
  • 250 g madársaláta
  • 8–10 füge
  • 1 kis sárgadinnye
  • 1/2 lila hagyma vékony karikákra szelve
  • friss mentalevelek
  • friss bazsalikomlevelek
  • parmezán forgács

 500 g sous vide kacsamell

 

A joghurtos öntet elkészítéséhez thermomixerbe vagy blenderbe dobjuk az apróra vágott lila hagymát, fokhagymát, majd minden összetevőt, és ízesítjük. Elindítjuk a thermomixert, ami egy perc alatt készre dolgozza az összetevőket. Az elkészült mártást érdemes egy napra a hűtőbe rakni, hogy összeérjenek az ízek, de azonnal is használható.

A sous vide kacsamellet serpenyőben (bőrével lefelé) zsiradék nélkül lepirítjuk, majd megfordítjuk, végül a sütőben rózsaszínre sütjük.

A salátához a lila hagymát vékony karikákra vágjuk, a fügét cikkezzük, a sárgadinnyét kockázzuk. Ezután a salátát leveleire bontjuk, megmossuk.
A lecsepegtetett salátákat keverőtálba tesszük, majd ízlés szerint meglocsoljuk az öntettel, és jól összeforgatjuk.

A tányérba helyezzük a salátát, majd jöhet a sárgadinnye, a lilahagyma-karikák és a füge. Ismét meglocsoljuk a joghurtos öntettel, megszórjuk reszelt parmezánnal, és ráhelyezzük a szeletelt kacsamellet. Friss mentalevelekkel és bazsalikommal díszítjük.

5700 Gyula,
Városház utca 17–19.
Szent Flórián ház udvar
06-30/294 6107
info@gyularouge.hu

Kántor Dávid séf

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

GYULAI HÍRLAP • 2021. augusztus 13. 10:30
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)