Hozzávalók 4 főre
A joghurtos öntethez:
- 1/3 csésze görög joghurt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál lime-lé
- 1/2 lila hagyma
- 1 fokhagyma
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 1 csipet tengeri só
- őrölt fekete bors
A salátához:
- 1 db Lollo Rosso saláta
- 1 db Lollo Bianco saláta
- 250 g madársaláta
- 8–10 füge
- 1 kis sárgadinnye
- 1/2 lila hagyma vékony karikákra szelve
- friss mentalevelek
- friss bazsalikomlevelek
- parmezán forgács
500 g sous vide kacsamell
A joghurtos öntet elkészítéséhez thermomixerbe vagy blenderbe dobjuk az apróra vágott lila hagymát, fokhagymát, majd minden összetevőt, és ízesítjük. Elindítjuk a thermomixert, ami egy perc alatt készre dolgozza az összetevőket. Az elkészült mártást érdemes egy napra a hűtőbe rakni, hogy összeérjenek az ízek, de azonnal is használható.
A sous vide kacsamellet serpenyőben (bőrével lefelé) zsiradék nélkül lepirítjuk, majd megfordítjuk, végül a sütőben rózsaszínre sütjük.
A salátához a lila hagymát vékony karikákra vágjuk, a fügét cikkezzük, a sárgadinnyét kockázzuk. Ezután a salátát leveleire bontjuk, megmossuk.
A lecsepegtetett salátákat keverőtálba tesszük, majd ízlés szerint meglocsoljuk az öntettel, és jól összeforgatjuk.
A tányérba helyezzük a salátát, majd jöhet a sárgadinnye, a lilahagyma-karikák és a füge. Ismét meglocsoljuk a joghurtos öntettel, megszórjuk reszelt parmezánnal, és ráhelyezzük a szeletelt kacsamellet. Friss mentalevelekkel és bazsalikommal díszítjük.
5700 Gyula,
Városház utca 17–19.
Szent Flórián ház udvar
06-30/294 6107
info@gyularouge.hu