Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 278 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. augusztus 11. 08:50
Országos határrendészeti összesítő: 278 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök 278 határsértőt tartóztattak fel augusztus 10-én.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 93 határsértőt állítottak meg Gara, Tataháza, Bácsbokod, Nagybaracska, Bácsalmás, Csikéria, Katymár és Madaras közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 28 esetben összesen 137 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Ásotthalom, Szeged-Szőreg, Apátfalva, Röszke, Kübekháza, Szeged-Gyálarét, Ferencszállás, Ruzsa, Deszk, Szeged és Szatymaz közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében, Bábolna külterületén a járőrök egy esetben négy, Ács kerületében egy esetben négy határsértőt állítottak meg.  

Fejér megyében, Cecén egy esetben hét határsértőt, Veszprém megyében, Veszprém külterületén egy esetben 21 határsértőt, Győr-Moson-Sopron megyében, Mosonszolnok közigazgatási területén egy esetben két határsértőt, Vas megyében, Szeleste külterületén egy esetben 10 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, török, iráni, pakisztáni, palesztin, szomáliai, líbiai és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában összesen négy határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében, Battonyán. További három fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás, két embercsempészt Győr-Moson-Sopron megyében, egy embercsempészt Vas megyében fogtak el a rendőrök, míg két fő ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)