Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A háznál történő szelektív hulladékgyűjtéssel értelmüket vesztik a gyűjtőszigetek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. augusztus 05. 17:00
A háznál történő szelektív hulladékgyűjtéssel értelmüket vesztik a gyűjtőszigetek
Gyulán a legproblémásabb szelektív szigeteket számolták fel

Több helyen tették fel a napokban a kérdést, hogy miért szűnt meg néhány szelektív hulladékgyűjtő sziget Gyula városában. A témáról Csige Gábor jegyzőt kérdeztük.

Csige Gábor elmondta: mivel a városban a házaknál is gyűjthető szelektíven a hulladék, az ingyenesen igényelhető sárga kukáknak köszönhetően, ezért a szigetek lassan értelmüket veszítik, így a képviselő-testület döntésének értelmében számoltak fel több ilyen gyűjtőpontot is a városban.

Kiemelte: elsőként azokat a szigetek szüntették meg, amelyek a legrosszabb állapotban voltak. Ezek már nem szelektív szigetek voltak, hanem szeméttelepek – fogalmazott a jegyző.

Hozzátette: hiába gyűjti a lakosok 99 százaléka a szabályoknak megfelelően a hulladékot, elég egy ember, aki építési törmeléket, állati tetemet vagy éppen ruhákat dob a gyűjtőkbe, ugyanis ebben az esetben a konténernyi szemetet már nem lehet újrahasznosítani, hanem a lerakóra kell elszállítani.

A jegyzőtől megtudtuk azt is, hogy biztosan nem számolják fel az összes hulladékgyűjtő szigetet, hiszen egyes városrészeken, például a lakótelepeken, nincs hely ahhoz, hogy mindenkinek legyen sárga kukája.

Hangsúlyozta: a Kígyósi úton található hulladéklerakó udvarba bármikor, bármennyi szelektív szemetet el lehet vinni, nem kell érte fizetni, de egyéb hulladéktípusok is lerakhatók kedvezményesen.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)