Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Látogatóból és standokból is egyre több van a Gyulai Végvári Napokon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. augusztus 01. 11:00
Látogatóból és standokból is egyre több van a Gyulai Végvári Napokon
A rendezvény vasárnap estig tart a várkertben

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Július 30-ával kezdetét vette a IX. Gyulai Végvári Napok programsorozata. A péntektől vasárnapig tartó eseményen, ahogy minden évben, kirakodóvásárral, korhű bemutatókkal, előadásokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket.

A rendezvény pénteken a Szent Miklós parkban kezdődött világzenével, majd gólyalábasok és hagyományőrző csapatok csalogatták a közönséget. Este díszsortűz hangzott el a várvédő hősök emlékére, majd a Bibuczi zenekar koncertjével zárult a nap. Másnap, szombaton többek között solymászbemutató, tevegelés, kézműves-foglalkozás és játszóház szerepelt a programsorban. A szokásokhoz hűen a város több pontján tartottak programokat, a Gyulai Várfürdőben például a törökök portyáját is felidézték a medencék között.

A standokon, ahogy minden évben, idén is bőráruk, hennakészítés, sajtok, édességek, szuvenír és kerámiák várták a látogatókat a táskák, a faáruk és az elmaradhatatlan törökmogyoró mellett.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Repisky Dániel, a rendezvényt szervező Erkel Ferenc Művelődési Központ munkatársa lapunknak elmondta, idén kifejezetten sok árus jelentkezett az eseményre.

– Nagyon népszerű a rendezvény az árusok között, és látogatóból is több van, mint két évvel ezelőtt. A legnépszerűbb programok talán a vár szombati elfoglalása és vasárnapi visszafoglalása, általában ezeken vannak a legtöbben. Van egy kézművessorunk, ahol mesterségbemutatókat is tartanak. Vadonatúj program Gyulán Mónus József harci íjász, világszinten ismert céllövő bemutatója – részletezte, hozzátéve, hogy a program díjmentesen látogatható. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)