Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újdonságokkal bővült a gyulai városfelfedezős játék

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2021. július 28. 16:00
Újdonságokkal bővült a gyulai városfelfedezős játék
Az új túrák az iskolásokat és csoportokat célozzák meg

Tavaly nyáron számolt be lapunk a Gyula (kul)túra elnevezésű városfelfedezős játékról, amelynek során a résztvevőknek egy térképet követve kell felfedezniük a fürdővárost. A program idén újdonságokkal bővült, erről Molnár Évát, a játék kitalálóját és létrehozóját kérdeztük.

molnár éva

Molnár Éva elmondta: júniusban a Gyula (suli)túrával és (csoport)túrával bővült a kínálat. Előbbi általános- és középiskolások számára ajánlott, míg utóbbi baráti társaságoknak, nyugdíjasoknak, céges csapatépítőknek és osztálytalálkozóknak is tartalmas, élményekkel teli kikapcsolódást nyújthat.

Kiemelte: az új túrák is követik az eredeti gyalogtúra sémáját, ezeken is meseszerű térképet kell követniük a résztvevőknek, de nem a Városház utcán felállított, széfekkel felszerelt állványtól indulnak el, hanem egy dobozban kapják meg a szükséges kellékeket, amelyet bármelyik napon felhasználhatnak, függetlenül attól, hogy mikor rendelték meg.

A túráknak van játékvezetője is – az iskolásoknál a kísérőtanár, csoportok esetében egy kijelölt résztvevő –, akik ellenőrzik a feladatok megoldását, kitölti a térképet, valamint a végén kiosztja az ajándékokat is, amelyeket szintén tartalmaz a doboz. Az iskolások esetében, ha a létszám nem éri el a húsz főt, lehetőség van egy kisebb változat megrendelésére is.

A programok hossza 2,9 kilométer, időtartamuk körülbelül 1,5 óra, amelynek során tizenegy állomást látogatnak meg a játékosok.

Molnár Évától megtudtuk: több gyulai és békéscsabai iskola is kipróbálta már a Gyulai (suli)túrát, de a csoportos programra is nagy az érdeklődés, a visszajelzések pedig mind pozitívak.

Hozzátette: ősszel jön az újabb újdonság, a Gyulai (bicaj)túra, de ennek részleteiről később fog beszámolni.

Molnár Éva köszönetet mondott Gyula Város Önkormányzatának, a Gyulai Várfürdőnek és a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft.-nek a pozitív és segítőkész hozzáállásért, valamint több vállalkozásnak, többek között a Milek Vasipari Bt.-nek, a Futizo Kft.-nek, az Art Copy Sutidonak, a Webfield Design Kft.-nek és az Ajándékgyár Kft.-nek, akik a szolgáltatáshoz szükséges különböző eszközök kivitelezésében és azok esztétikus megjelenésében vállaltak szerepet.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)