Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A csillagászat lesz a középpontban Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2021. július 23. 14:00
A csillagászat lesz a középpontban Gyulán
Mutatjuk, mivel várnak hétvégén

Két csillagászattal kapcsolatos rendezvényt is tartanak a hétvégén Gyulán: július 23-án a gyulai duzzasztónál, július 24-én az Almásy-kastélyban várják az érdeklődőket.

Az Együtt Gyulaváriért Kulturális, Környezetvédelmi, Ifjúsági és Szociális Közhasznú Egyesület pénteken este nyolc órától a duzzasztónál tart rendezvényt, Bay-szenvedélyek Neked – makettek, Hold, csillagok címmel. A helyszínen Erdélyi Róbert, a Magyar Napfizikai Alapítvány elnöke tart előadást, majd speciális távcsöveken lehet kémlelni az eget.

Szombaton Gyulai Csillagászati Napok címmel szerveznek programokat az Almásy-kastélyban a Magyar Napfizikai Alapítvány szakembereinek részvételével.

Délelőtt 10 órakor Alt Norbert, Gyula alpolgármestere mond köszöntőt, majd Erdélyi Róbert, valamint Soós Szabolcs, a Magyar Napfizikai Alapítvány tagja és Korsós Marianna, a Magyar Napfizikai Alapítvány kuratóriumi tagja tart előadást.

Az érdeklődők hallhatnak a csillagok életéről, haláláról, és azt is megtudhatják, miből van egy csillag. 13 órától interaktív csillagászati távcsőbemutató kezdődik a helyszínen.

Mindkét rendezvény ingyenes. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)