Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csontos Zsanett is esélyt kap a szövetségi kapitánytól

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. július 20. 17:55
Csontos Zsanett is esélyt kap a szövetségi kapitánytól
Ötven labdarúgó kap szerepet a válogatott összetartáson

Kétszer is találkozik Margret Kratz szövetségi kapitány az általa kiválasztott játékosokkal Telkiben július végén és augusztus elején. A kiválasztó edzőtáborokba összesen körülbelül 50 női futballista kapott meghívót, hogy megpróbálják meggyőzni a szakmai stábot arról, hogy rájuk is lehet számítani – olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján. A válogatott edzőtáborába Csontos Zsanett, a Szent Mihály FC hálóőre is meghívót kapott.

csontos zsanett ismét bekerülhet a válogatott keretébe

Fotó: mlsz.hu

Mint írják, számtalan korábbi válogatott játékos, még be nem mutatkozott labdarúgó és fiatal kapott meghívót Margret Kratztól, aki július 27–29. és augusztus 2–4. között nézi meg a játékosokat. A meghívottak között vannak utánpótlás válogatottak, külföldön légióskodók, valamint rutinos, megbízható labdarúgók is.

– Szeretnék minél többet megtudni a játékosokról, a tudásukról, képességeikről és személyiségükről. Továbbá össze szeretném hasonlítani a most újként meghívottakat azokkal a labdarúgókkal, akikkel már dolgoztam együtt – fogalmazott Margret Kratz, a magyar női A-válogatott szövetségi kapitánya.

A német szakember Csontos Zsanettnek, a Szent Mihály FC hálóőrének is bizalmat szavazott, így az egykori gyulai játékos augusztus 2–4. között vívhatja ki helyét a nemzeti tizenegyben.

Csontos Zsanett évekig a Gyulai Amazonok a csapatában játszott, majd két éven át védte az élvonalbeli ETO FC Győr kapuját, ám a szerződése lejártával úgy döntött elfogadja a Szent Mihály FC ajánlatát. A fiatal hálóőr csapatával hétről-hétre a legfelső osztály csapataival nézett szembe, ám a gárda az idén búcsúzott az élvonaltól. Az exgyulai játékos azonban teljesítményével felhívta a Margret Kratz szövetségi kapitány figyelmét, így meghívót kapott a válogatott összetartására. Zsanett számára nem ismeretlen a nemzeti színű mez viselése, hiszen már több alkalommal bekerült a felnőtt válogatott keretébe.

– Sajnos úgy hozta az élet, hogy kiestünk NB I.-es bajnokságból, némi gondolkodás után mégis úgy döntöttem, hogy tovább segítem a Szent Mihály FC munkáját. Sok változás volt a csapatban, így szeretnék abszolút vezéregyéniséggé válni, olyan játékossá, aki győzelemre vezeti a csapatot és bármikor tud segíteni a társainak. Nem lesz könnyű, ezt mindenki tudja, de mindenképpen vissza szeretnék jutni az első osztályba. A csapat mellett a válogatottban is szeretnék komolyabb szerepet kapni, így már nagyon várom a teszthetet – mondta a fiatal játékos.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)