Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Meghalt két beteg, 139-cel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2021. július 19. 10:30
Meghalt két beteg, 139-cel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Békés megyében 21 952 az igazolt fertőzöttek száma

Fotó: koronavirus.gov.hu

A hétvégén meghalt két beteg, és újabb 139 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 5 569 099  embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 293 132-ten már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták, hogy 808 864-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 017-re, a gyógyultaké 743 245-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 35 602. Kórházban 76 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 1594-en vannak, a mintavételek száma 6 257 264-re nőtt.

Mint írják, Magyarország a teljes átoltottságot tekintve második az Európai Unióban, így járványügyi szempontból továbbra is az egyik legbiztonságosabb ország.

Ugyanakkor a delta vírusmutáns több európai országban erősen terjed, ezért arra kérnek mindenkit, hogy oltassa be magát.

A megelőzés érdekében – folytatják –, az operatív törzs újabb intézkedéseket hozott, így Európában elsőként augusztus 1-jétől lehetővé válik a harmadik oltás felvétele mindenki számára.

Az átoltottság növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni az illetékesek, és iskolakezdés előtt minden oktatási intézményben elérhető lesz az oltás – írták.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon – fűzik hozzá.

A közlés szerint az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is – automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás is elérhető.

Magyarország megnyitotta az oltás lehetőségét a határok mentén élők számára is, ezzel tovább növelve a járvány elleni védettségét.

A Kárpátalján élők bizonyos határátkelőknél kihelyezett oltópontokon vehetik fel az oltást. A többi szomszédos országból (Romániából, Horvátországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Ausztriából) érkezők az e célra kijelölt kórházak oltópontjain vehetik fel az oltást. A Magyarországon oltakozni szándékozók mindenképpen hozzák magukkal az útlevelet, személyi irataikat és a lakcímüket igazoló közokiratot – sorolják.

Emlékeztetnek: a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt több korlátozás feloldásának újabb szakasza lépett életbe az 5,5 millió beoltott elérését követően. A kórházak, szakrendelők, háziorvosi rendelőkben továbbra is kötelező a maszkviselés.

Felidézik azt is, hogy a kormány nemzeti konzultációt indított, amelyben kikéri a magyar emberek véleményét a járvány utáni életről, többek között a gazdaság újraindítását, a munkahelyek védelmét és a családok további támogatását érintő kérdésekben. A konzultációs kérdőív már online is kitölthető a https://nemzetikonzultacio.kormany.hu weboldalon.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy immár elérhető az uniós oltási igazolás az EU-n belüli utazásokhoz. Azoknak az állampolgároknak, akik Európai Unión belül utazást terveznek, javasolják, hogy digitálisan töltsék le, vagy az EESZT Lakossági portáljára belépve nyomtassák ki az uniós Covid-igazolást. Ehhez oktatófilmet is találnak a honlapon.

Az igazolás nem minősül úti okmánynak, és nem kerül hivatalból kiállításra vagy megküldésre – tartalmazza a közlemény.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (144 356) és Pest megyében (112 181) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (46 715), Győr-Moson-Sopron (44 474) és Hajdú-Bihar megye (42 628). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (17 785).

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)