Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Aláírták a Gyulai Várfürdő fejlesztési pályázatának tervezési szerződését

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. június 30. 12:17
Aláírták a Gyulai Várfürdő fejlesztési pályázatának tervezési szerződését
A fürdő szolgáltatás- és kapacitásbővítése 3,2 milliárd forintból valósul meg

Ahogy korábban lapunk is megírta, 3,2 milliárd forintból valósul meg a Gyulai Várfürdő szolgáltatás- és kapacitásbővítése 2023 végéig. A fürdő fejlesztési pályázatának tervezési szerződését június 30-án írták alá, a részletekről Görgényi Ernő polgármester, Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezetője, B. Szabó Veronika építész, az XYZ DesignLabor tulajdonosa, valamint Wéber József, a Wéber Építésziroda Kft. ügyvezetője tartottak sajtótájékoztatót.

görgényi ernőkun miklós, b. szabó veronika és wéber józsef

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő elmondta, az előzmények 2013-ig nyúlnak vissza, amikor átadták az AquaPalotát, ezt követően kezdték meg a közös munkát az újabb fejlesztési ciklus megtervezésére vonatkozóan.

A tervekről tárgyaltak a képviselő-testülettel, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és a Gyulai Idegenforgalmi Egyesülettel is. 2019 őszén kaptak konkrét ígéretet Guller Zoltántól, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójától a támogatásra, miután erre érdemesnek tartották a terveket.

Elkészültek a szükséges dokumentációk, majd egy kétkörös eljárás után megkapták a végleges támogatási döntést, ami után elindíthatták a tervezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást. A polgármester kiemelte: ugyanaz a cég nyerte az eljárást, amely az AquaPalotát is tervezte.

A városvezető hangsúlyozta: a fejlesztések stratégiai célja az, hogy erősítsék Gyula városának négy évszakos turisztikai jellegét, valamint az, hogy minél több időst és a családost vonzzanak a városba.  

A Magyar Turisztikai Ügynökségtől elnyert támogatás összege 2,9 milliárd forint, az önerővel együtt összesen 3,2 milliárd forintból valósulhat meg a fejlesztés.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A beruházás során új, fedett termálfürdő épül a lovarda és kupolás élménymedence közötti épületszakasz helyén, felújítják és bővítik a gyermekparadicsomot, valamint a reumatológiának helyet adó épületben bővítik a gyógyászati részleget és az öltözők számát.

Görgényi Ernő hozzátette: bíznak benne, hogy már a jövő év során elkezdődhet a fedett termálfürdő építése.

Kun Miklós úgy fogalmazott, hogy a Gyulai Várfürdő történetének legnagyobb volumenű beruházása előtt állnak. Mint mondta, Gyula kiemelt turisztikai térség lett, ez pedig szükséges volt ahhoz, hogy megkaphassák azokat a támogatásokat, amelyek hosszú távon biztosítják a fürdő működését és jövedelmezőségét.

B. Szabó Vernonika megköszönte a lehetőséget, valamint örömét fejezte ki, hogy befejezhetnek egy, az AquaPalota megtervezésével megkezdett munkát. Kiemelte: egységes építészeti arculati koncepció mentén fogják bővíteni az épületegyüttest.

A sajtótájékoztató zárásaként B. Szabó Veronika és Kun Miklós aláírták a tervezési szerződést.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)