Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vakációzz te is a gyulai értékekkel!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • HÍREK • 2021. június 30. 13:45
Vakációzz te is a gyulai értékekkel!
HUNG-2020/6117 „NEMZETI ÉRTÉKEINKRŐL – Érthetően fiataloknak fiatalokkal”

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Nagyszabású programsorozattal népszerűsíti a fiatalok körében a hungarikumokat, valamint a megyei és a városi értékeket a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület (GYIE).

A programok szervezésébe bekapcsolódó Bagyinszki Zoltán elmondta: júniustól augusztus közepéig tíz eseményt szerveznek pályázati támogatásból, a programokba több száz diákot vonnak be.  

Mint ismertette, a programsorozathoz kapcsolódóan egy értékalbum is készült, amelyben a hungarikumok, valamint a megyei és a települési értékek szerepelnek.

Bagyinszki Zoltán fotóit és Fodor György szövegeit tartalmazó kiadványt egy roll-up-kiállítássorozat keretében mutatják be általános iskolásoknak és gimnazistáknak négy helyszínen. Mint megtudtuk, a tárlatokon látható szakmai anyagokat szintén a szerzőpáros állította össze.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A szervező arról is beszámolt, hogy a pályázathoz kapcsolódóan közvélemény-kutatást is végeznek a Gyulai Ifjúsági Központ és a fürdővárosi iskolák közreműködésével. A diákok javaslatai alapján aktualizálják, frissítik a Gyulai Települési Értéktár nevű honlapot, és a közeljövőben bővíteni is szeretnék a települési értéktári listát a tanulók bevonásával.

A pályázat keretében emellett internetes és gasztronómiai értékekhez kapcsolódó „élő” diákvetélkedőt szerveznek, szakemberek vezetésével „értéksétákat” tartanak, fát ültetnek a gyulai csemetekertben, és internetes diákszavazást is hirdetnek, amelyen a legnépszerűbb gyulai helyi értéket lehet kiválasztani.  

A projekt lebonyolításáért felelős Kiss József, a GYIE elnöke úgy fogalmazott: programjaikon számítanak a kreatív gyulai fiatalokra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)