Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kupaezüsttel zárult a gyulai futballidény

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. június 19. 16:00
Kupaezüsttel zárult a gyulai futballidény
Szarvasi FC–Clean-Way Gyulai FC-Termál 1-1 (0-0)

A Kórház utcai stadion adott otthont a Békés Megyei Kupa fináléjának június 18-án. A mindent eldöntő mérkőzésen a Clean-Way Gyulai FC-Termál csapata a Szarvasi FC ellen lépett pályára.

Kupaezüst és Bajnoki negyedik hely a szentléleki-csapat mérlege

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai FC-Termál: Kajári, Nagy S., Bondár (Bozsó), Szabó, Kukla Zs. (Patkás), Nagy G., Bagyinszki (Jimoh, Zsömbörgi, Pilán, Repisky (Oláh) és Radics. Csere: Magyar, Kocsis és Barthalos.

A döntő két résztvevője kitűnően ismeri egymást, a Megye I.-es bajnokság során több alkalommal is összemérhették már erejüket. A gyulai gárda Lőkösháza KSK, a Köröstarcsai KSK és a Jamina SE együtteseit búcsúztatta a küzdelmekből, míg döntőbeli ellenfele a Mezőmegyer SE, a Szabadkígyósi SZSC, a Mezőkovácsháza TE és az OMTK-ULE 1913 csapatain át jutott a kupafináléba. A két együttes évek óta nagy rivalizálásban áll egymással, így a kupaaranyért folyó küzdelem is izgalmas mérkőzést ígért a szurkolóknak.

Az első félidőben mindkét együttes visszafogottabban játszotta játékát, inkább taktikai csata folyt a pályán. A második félidőben aztán meglódult a játék, amelyet a szarvasi gárda próbált leginkább kihasználni.

Az 57. percben úgy tűnt megpecsételődik a gyulai együttes sorsa, amikor a kiugratott Styecz Kajári kapussal ütközött, a játékvezető pedig kiállította a fürdővárosi hálóőrt, ám Szentléleki Béla védelme egészen a 73. percig kitartott. 1-0.

A bekapott gól azonban csak feltüzelte a fürdővárosi gárdát, amely folyamatosan próbálta utolérni vetélytársát. A helyzetekkel megtűzdelt utolsó percek izgalmassá tették a kupadöntőt, mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek.

A 89. percben visszatért a játékba a gyulai gárda, Radics találatával pedig a tizenegyesekre maradt a kupa sorsának eldöntése.

A mindent eldöntő rúgások első három párja belőtte saját maga büntetőjét, ám a negyedik párnál csak a szarvasi labda haladt át a gólvonalon. Az utolsó párban érkező játékosok mindegyike értékesítette lehetőségét, így a Szarvasi FC nyerte a kupadöntőt és ülhetett fel a megyei kupasorozat trónjára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)