Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Napelemes rendszerek tervezése és kivitelezése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2021. június 09. 18:00
Napelemes rendszerek tervezése és kivitelezése
Gyulai Zöld Forrás Europe Bt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A gyulai Zöld Forrás Europe Bt. az egész országban vállalja napelemes rendszerek tervezését és kivitelezését.

Janbroers Szilvia elmondta: Janbroers Sergio, a cég ügyvezetője már tizenkét éve dolgozik a szakmában, akkoriban Magyarországon még aránylag kevesen érdeklődtek a napelemek iránt. 2015 óta családi vállalkozásban foglalkoznak a napelemekkel, ekkor már egyre ismertebbek és népszerűbbek voltak hazánkban is a napelemes rendszerek.

Kiemelte: a rendszerek kiépítéséhez igényelhető az otthonfelújítási támogatás is, amelynek ötven százaléka visszaigényelhető, emiatt az utóbbi időben érezhető is volt némi fellendülés a vásárlók részéről, nem utolsósorban pedig ezzel a megtérülési idő – amely alapvetően 7–9 év – is a felére csökken.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Megtudtuk, a munka mindig az adott ingatlan felmérésével kezdődik, ahol megnézik a tető tájolását, a cserepeket, valamint azt is, hogy hány fázis van bevetve a házba, hány amperesek a megszakítók, ugyanis ezek mind meghatározzák azt, hogy maximálisan mekkora rendszer telepíthető.

Az előzetes munkálatok során nem az ingatlan nagysága a fő szempont, hanem az, hogy a tulajdonos mennyit fizet az áramért, hiszen ebből kiszámolható, hogy mekkora az éves energiafogyasztás. Ezután megbeszélik, hogy a vásárló szeretné-e a kiszámított fogyasztást kiváltani a napelemekkel, esetleg terveznek-e a jövőben más elektromos berendezést telepíteni, ebben az esetben beleszámolhatják azt is a leendő fogyasztásba.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Népszerű lehetőség még az is, hogy nagyobb invertert – amely váltóárammá alakítja az egyenáramot – szerelnek be a szakemberek, kevesebb napelemmel, amelyet később az ügyfél bővíthet, a fogyasztás alakulása szerint.

A tervezés után készítik el az ajánlatot, majd jön az engedélyeztetési folyamat, amely az eljárás leghosszabb szakasza, akár négy hónap is lehet. Ezután a rendszer konkrét felszerelése – nagyságtól függően – mindössze egy-két munkanapot vesz igénybe.

A folyamat legvégén az ügyfél kap egy ad-vesz mérőt, amely pontosan méri, hogy mennyi energiát termelnek a napelemek, illetve mennyi a fogyasztás.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint mondta, egy nagyjából 20 ezer forintos áramszámlához 5 kilowattos napelemes rendszerre van szükség, amely jelenleg bruttó

2 millió forintba kerül, az összeg fedezi a felmérést, tervezést, valamint a felszerelést is, amelynek a fele visszaigényelhető az otthonfelújítási támogatás által.

Janbroers Szilvia hozzátette: abban is tudnak segíteni, ha magánszemély vagy cég pályázat útján szeretne napelemes rendszert felszerelni, hiszen pályázatírókkal is kapcsolatban állnak.

Zöld Forrás Bt.
Gyula, Honvéd utca 8.
(bejárat a Bajza utca felől)
Tel.: +36 20 973 3878
info@olcso-napelem.hu

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)