Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A bajnokesélyessel vívott csatát az Amazonok NB II.-es együttese

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. május 01. 12:32
A bajnokesélyessel vívott csatát az Amazonok NB II.-es együttese
Gyulai Amazonok–Soroksár SC 0-4 (0-0)

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokságban szereplő Gyulai Amazonok csapata a Vasas Akadémia együtteséhez látogatott április 28-án. A Molnár Zoltánné vezette gárda a bajnokság éllovasával nézett szembe az Id. Christián László Városi Sporttelepen. Bár a csapat nem tudott győzni, helyt tudott állni.

megharcolt ellenfelével a gyulai együttes

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai Amazonok: Farkas Vivien, Lehóczki Noémi (Szappanos Katalin), Futaki Fruzsina, Paál Dalma (dr. Nagy Enikő), Lovas Laura, Molnár Ágnes (Mátyás Tímea), Szerb Katalin Hack Fanni, Mezei Virág, Komlósi Anna és Bartha Boglárka. Csere: Sztrein Virág, Turbucz Anna és Kósa Noémi. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A gyulai gárda sikerrel vette az előző két fordulót: előbb hazai pályán győzte le a Kazincbarcika SC csapatát, majd fontos pontot szerzett a Vasas Akadémia elleni derbin. A soroksári gárda a tabella toronymagas listavezetőjeként érkezett a találkozóra, egyetlen kivétellel minden mérkőzését meg tudta nyerni. A két rivális az őszi szezonban is megmérkőzött egymással, a budapesti találkozó is izgalmas derbit hozott.

A hazai együttes komolyan vette a kihívást, folyamatosan tartani tudta a lépést az óriási nyomást kifejtő ellenfelével szemben. Molnár Zoltánné gárdája a védekezés mellett a támadásra is hangsúlyt tudott fektetni, az első félidőben több alkalommal is meglódult a vendégcsapat kapuja felé.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A fordulás után már jobban kijött a lépés a fővárosi együttesnek, az elfáradó gyulai gárda az 53. percben hibázott először. 0-1.

A hátralévő időben a soroksári alakulat minden erejét a támadásokba fektette, a hazai együttes pedig már nem tudta megállítani az utánpótlás-válogatottakkal teletűzdelt éllovast.

– Maximálisan elégedett vagyok a lányokkal, hiszen egy kiváló erőkkel bíró csapat ellen sikerült méltón helytállni. Ellenfelünk idén a mérkőzések nagy részén 7–10 gólt rúgott, mi azonban megmutattuk, hogy fegyelmezett játékkal méltón helyt tudunk állni a kapott gólokat tekintve is. Ugyan védekezésre szorultunk a találkozó nagy részében, de sokat tudtunk tanulni az egyes szituációkból. A lányoknak az első félidőben maradt ereje a kontrákra is, így elmondhatom, hogy mindenki kihozta magából a maximumot. A második félidő közepétől kezdve látszott mindenkin a fáradtság, így a különbség már nem csak a játékban, hanem a gólokban is megmutatkozott – értékelt Molnár Zoltánné vezetőedző.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Gyulai Amazonok NB II.-es csapata a tabella hetedik helyén áll. A fürdővárosi együttes a folytatásban a Szolnoki MÁV UFC ellen lép pályára. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)