Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Április 30-ig várják a jelentkezéseket a Nemzeti VERSenyre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • KULTÚRA • 2021. április 12. 17:00
Április 30-ig várják a jelentkezéseket a Nemzeti VERSenyre
A versenynek három fordulója van, az első két forduló online zajlik majd

Április 30-ig várják a jelentkezéseket a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete versmondó és versklipversenyére, a Nemzeti VERSenyre.

Fotó: facebook.com/nemzetiverseny

A versenyt hatodik éve hirdetik meg valamennyi korosztálynak, földrajzi megkötés nélkül, minden nem hivatásos magyar versmondó számára – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Lutter Imre előadóművész, producer, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, a VERSeny főszervezője elmondta: nemcsak a jelentkezők körében sikeres a verseny, hanem a közönség körében is népszerű, sok százezres a versmondások és a versklipek nézettsége.

Mint mondta, a versenynek három fordulója van. Az első két forduló online zajlik, a szakmai zsűri mellett a közönség is tovább juttathat versenyzőket. Először a versmondásukat veszik fel és küldik be a résztvevők, majd a középdöntőben egy versklippel, egy kisfilm feltöltésével versenyezhetnek. Hozzátette: a harmadik fordulóba, az élő szuperdöntőbe, amelyet a Nemzeti Színházban rendeznek meg, 20-25-en juthatnak tovább.

Elmondta: a versenyre nevezni három verssel lehet, amelyek – nem magánkiadású – kötetben, antológiában vagy neves irodalmi – nyomtatott vagy online – folyóiratban megjelentek.

Kitért arra, hogy a verseny tematikája mindig az adott évhez kötődik, az idén egy versnek az újrakezdéshez kell kapcsolódnia, beleértve a nagy újrakezdések minden formáját és kapcsolódási pontját.

A másik vers egy klasszikus magyar költő szabadon választott verse – különös figyelemmel a száz éve született Pilinszky Jánosra –, a harmadik pedig egy kortárs magyar költő szabadon választott verse lehet.

Az első fordulóra a három közül bármelyik vers elmondását videón rögzítve kell beküldeni. Mint mondta, egy alkotás négy percnél nem lehet hosszabb. A kisvideókat a vers.hu oldalon keresztül várják április 30-ig.

A verseny védnöke Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója.

A zsűri tagjai a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesületének művészei, szakemberei: Lutter Imre mellett Wiegmann Alfréd rendező, Bakos-Kiss Gábor és Szűcs Nelli színművész, valamint Szabó László kommunikációs szakember.

További információ a versenyről a www.vers.hu/nemzetiverseny-2021 oldalon és a Nemzeti Színház honlapján található meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)