Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Spar Magyarország nem engedélyezte parkolójában a cipővásárt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. március 24. 13:00
A Spar Magyarország nem engedélyezte parkolójában a cipővásárt
Kijelenthető: illegális cipővásáron vettek részt a gyulaiak a koronavírus harmadik hullámában

olvasónk felvétele március 20-án készült

Fotó: olvasói felvétel

Annyian gyűltek össze a cipővásáron, mintha nem lenne koronavírus-járvány. Ezzel a címmel számoltunk be március 20-án arról a döbbenetes látványról, ami az Interspar Hipermarket parkolójába érkezőket fogadta azon a napon.

Olvasói jelzésre foglalkoztunk az esettel, mivel nagyon sokakat felháborított az a látvány, ami a Spar előtt volt. A cikk közlése után a Gyulai Hírlap közösségi oldalán lapunk kapott hideget-meleget.

A vásárnak helyet biztosító Spar Magyarország Kereskedelmi Kft.-t is megkérdeztük az esetről. Válaszukat ma juttatták el szerkesztőségünkbe. Ebből egyértelműen kiderül, hogy engedély nélkül foglalták el az árusok a parkolót, illetve tartották meg a járványmentes időszakban oly népszerű parkolós cipővásárt Gyulán.

Maczelka Márk kommunikációs vezető azt írta kérdésünkre, hogy „a nevezett vásár parkolónkban történő március 20-i megrendezését a SPAR Magyarország nem engedélyezte. Amint az értékesítési vezetőink tudomást szereztek a vásár jelenlétéről, azonnali hatállyal felszólították távozásra a szervezőket”.

Cikkünkben Csige Gábort, Gyula város jegyzőjét is megkérdeztük az esetről. Elmondta, hogy a vásár szervezése nem a jogszabályi keretek között történt, a cipővásár több szempontból is aggályos volt. A kereskedelmi törvény szerint a vásárokat a szervezőnek be kell jelentenie a vásártartás helye szerint illetés jegyzőnek, vagy az ő székhelye szerint illetékes jegyzőnek, aki pedig köteles megküldeni azt a vásártartás helye szerint illetékes jegyzőnek, de ez ebben az esetben nem történt meg.

A rendőrség dolga megítélni, hogy mely tevékenységek sértik a védelmi intézkedéseket. Olvasóink is megkérdezték, hogy miért nem történt rendőri intézkedés a helyszínen. Erre mi sem kaptunk választ a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságtól. Kérdésünkre azt közölték: nem érkezett hozzájuk bejelentés a vásár miatt. Az már másik kérdés, hogy az újságírói jelzése után vajon miért nem ment ki senki a helyszínre? Gyulán szép számmal látni az utakon rendőrautót, a Spar parkolója kiemelt közlekedési helyen van, félóránként biztosan elmegy arra egy rendőrjárőr.

Ennek ellenére a vásár szépen és csendben lezajlott Gyulán is. Ezzel a cipővásárral az egész megyét bejárják, közösségi oldalakon szokták meghirdetni a helyszíneket és az időpontokat. A másnapi hirdetett helyszín például Orosháza volt – tudtuk meg olvasónktól. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)