Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bírósági fogalmazókat keresnek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2021. március 24. 10:00
Bírósági fogalmazókat keresnek
A Békési, a Gyulai és a Szarvasi Járásbíróság egy-egy álláshelyére lehet pályázni

Bírósági fogalmazót keresnek a Békési, a Gyulai és a Szarvasi Járásbíróságra, a pályázatokat március 29-ig lehet beadni.

A jelentkezőknek egyetemi állam- és jogtudományi diplomával kell rendelkezniük. Pályázatukat a mellékletekkel együtt egy példányban az Országos Bírósági Hivatalhoz (1055 Budapest, Markó u. 9. szám) kell személyesen vagy postai úton (1363 Budapest, Pf.: 24.) benyújtaniuk március 29-ig. A beérkezés határideje aznap 16.30.

A Gyulai Törvényszék tájékoztatása szerint a pályázóknak központi felvételi versenyvizsgán kell részt venniük, mely írásbeli és szóbeli részből áll. Az írásbeli versenyvizsga április 12-én lesz, az írásbeli részt sikeresen teljesítők számára pedig április 26-án tartják a szóbeli vizsgát. A bírósági fogalmazói állások betöltésének időpontja: június 14.

A törvényszék közleményében azt írta, a bírósági fogalmazó legfontosabb feladata a bírói tisztség ellátásához szükséges gyakorlati ismeretek megszerzése. A fogalmazói joggyakorlati idő három év, ezalatt a bírósági fogalmazó helyi és központi képzéseken mélyítheti el a jogi egyetemen megszerzett elméleti ismereteit, és valamennyi ügyszakban gyakorlatot szerezhet azáltal, hogy a bírói tanácsok mellé beosztva tárgyalásokat látogat, határozattervezeteket készít, jegyzőkönyvet vezet. A bírósági fogalmazók emellett bírák által vezetett tanulókörökön vesznek részt, ami a jogi szakvizsga sikeres teljesítéséhez nyújt számottevő segítséget. Az uniós, illetve nemzetközi joggal a bírósági fogalmazók külföldi ösztöndíjprogramokon és tanulmányutakon ismerkedhetnek meg.

A pályázat benyújtásának részletes feltételei és az általános tudnivalók a központi bírósági honlapon (https://birosag.hu/birosagi-fogalmazoi-palyazatok) találhatók.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)