Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Biztonságos a Széchenyi utcai gólyafészek, jöhetnek a gólyák

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. március 18. 13:00
Biztonságos a Széchenyi utcai gólyafészek, jöhetnek a gólyák
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai elvégezték a szükséges karbantartási munkákat

A Széchenyi utcai gólyafészek 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Elvégezték a szükséges karbantartási munkákat a szakemberek a Széchenyi utcai gólyafészken, amely így biztonságos a visszatérő madarak számára – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Molnár Géza, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa.

A szakembert azután kerestük meg, hogy egyik olvasónk jelezte: megrongálódott egy gólyafészek Gyulaváriban, a takarékszövetkezet egykori épületének tetején.

Mint megtudtuk, az igazgatóság munkatársai évente ellenőrzik a Körös-Maros Nemzeti Park illetékességi területén található gólyafészkek állapotát, így a gyulaiakat is. A Széchenyi utcai fészket március elején szemrevételezték a szakemberek.

Molnár Géza hangsúlyozta: a szükségesnek ítélt karbantartási munkákat elvégezték, a visszatérő gólyákat biztonságos fészek várja az említett utcában.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A szakember kérdésünkre arról is beszámolt, hogy Gyulán jelenleg 14 gólyafészket tartanak nyilván. Közülük tavaly három volt lakatlan, kettőben pedig nem voltak kirepülő fiatalok, kilenc fészekből azonban sikeresen kirepültek a fiatal madarak.

Azt is megjegyezte, hogy a gólyafészkek száma dinamikusan változik, régiek válnak lakatlanná, és újak épülnek. A 14 fészek Gyula  vonatkozásában átlagos – fogalmazott.

Arról is beszámolt, hogy az igazgatóság illetékességi területén található fészkek állapota jónak mondható. Hozzátette: a szükséges karbantartási munkálatokat a téli félévben, a gólyák visszatérése előtt végzik el, a villanyoszlopokon található fészkek esetében az áramszolgáltatóval, a kéményeken épített fészkek esetében a terület tulajdonosával együttműködve.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)