Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Századik születésnapján köszöntötték Tóth Imrénét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. március 16. 16:30
Századik születésnapján köszöntötték Tóth Imrénét
Margit néninek huszonkét unokája és dédunokája, valamint öt ükunokája van

tóth imrénét köszöntötték századik születésnapján

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Virággal, tortával és emléklappal köszöntötte Tóth Imrénét századik születésnapja alkalmából Görgényi Ernő polgármester, Csige Gábor jegyző és Szabó Károly önkormányzati képviselő március 16-án. 

Margit néni Gyulaváriban született 1921. március 15-én. Édesanyja mosónő volt, édesapja kórházi ápolóként dolgozott. Az ünnepelt úgy emlékszik, hogy szegény, de boldog gyermekkora volt, a bátyjával együtt sok időt töltött a nagyszüleivel.

Margit néninek hamar meg kellett tanulnia a ház körüli munkát, sokat segített édesanyjának és a nagyszülőknek. Mosott, főzött, takarított, dolgozott a földeken, és az állatok etetésében is segített. Azt is megtudtuk, hogy szeretett iskolába járni, jó tanuló volt, remekül szavalt verseket. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Később az Almásy-kastélyban dolgozott szolgálóként, majd gyermekei születése után otthon maradt, és a háztartást vezette.

Margit néni az akkori szokások szerint igen hamar – tizenhét évesen – ment férjhez, férjével, Tóth Imrével ötvenhét évig éltek boldog házasságban.

Házasságukból egy fiú és három lány született, mára Margit néninek összesen huszonkét unokája és dédunokája, valamint öt ükunokája van.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Fiatalabb korában szívesen kézimunkázott, szeretett rajzolni, rádiót hallgatni, olvasni és rejtvényt fejteni. Manapság is követi a világ eseményeit, és véleménye is van mindenről.

Úgy véli, fontos a pozitív gondolkodás, mások szeretete, tisztelete, és az is, hogy a munkában örömöt találjunk. Az ünnepelt azt vallja: a rossz dolgokat el kell engedni, a jókat pedig életünk végéig meg kell őrizni. Margit néni jó tanácsként azt is hozzátette viccesen: a hosszú élet egyik titka, hogy nem szabad abbahagyni a lélegzést.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)