Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Képeken a vasúti élet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2021. március 04. 09:00
Képeken a vasúti élet
Fotókiállítás nyílt a gyulai vasútállomáson

Kesztyűs András gyulai állomásfőnök

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A vasúti élet szépségeit és nehézségeit is bemutatja a gyulai vasútállomáson nyílt fotókiállítás, amely március 15-ig látogatható a váróteremben.

Nagy József, Vasúttörténeti Alapítvány kuratóriumi titkára lapunknak elmondta: 1996 óta hirdetnek rendszeresen fotópályázatot, és szerveznek vándorkiállítást a beérkezett pályaművekből. Hozzátette: a szervezőmunkába 2015-ben a Vasutasok Országos Közművelődési Egyesületének győri művelődési háza is bekapcsolódott, azóta közösen rendeznek tárlatokat.

Kifejtette: a tavaly meghirdetett, Képek az ország vasútjairól című pályázatra 36 vasutastól 163 kép érkezett be. Közülük 44 fotót mutatnak be tárlatok keretében, az ország több pontján.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kesztyűs András gyulai állomásfőnöktől megtudtuk, a vándorkiállítás első állomása Szeged volt, a gyulai vasútállomásra többek között Kecskemét, Hódmezővásárhely, Orosháza és Békéscsaba érintésével érkezett meg a kiállítási anyag.  

A fürdővárosi vasútállomás várójában 24 színes és fekete-fehér fotó látható március közepéig. A kiállítással a vasúti munka szépségeit és nehézségeit, a vasúti gépek világát, az utazással járó örömöt és bánatot szerették volna megmutatni a szervezők – fogalmazott az állomásfőnök.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

GYULAI HÍRLAP • 2021. március 04. 09:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)