Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vakfutást és kerekesszékes vetélkedőt is tartottak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. február 19. 17:10
Vakfutást és kerekesszékes vetélkedőt is tartottak
Az Esély Pedagógiai Központ gyulai tagintézményében is megünnepelték a magyar parasport napját

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A magyar parasport napja alkalmából rendezett programokat az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézménye február 18-án. A sajátos nevelési igényű tanulók a különböző parasportokba kóstolhattak bele.

Szelezsánné Poptyilikán Anikó tagintézmény-vezetőhelyettes elmondta, fontosnak tartják, hogy a sajátos nevelési igényű tanulók is tisztában legyenek más fogyatékkal élő emberek élethelyzetével és sportolási lehetőségeivel.

– A gyermekek testi fogyatékossággal élő társaikkal együtt járnak iskolába, ám egészen más látni őket, mint megtapasztalni, milyen az adott fogyatékossággal együtt élni – tette hozzá.

Mint megtudtuk, a tanulók a vakfutást, az ülőröplabdát és csörgőlabdás játékokat is kipróbálhatták, emellett kerekesszékes vetélkedőt is szerveztek nekik. A diákoknak egy Exatlon-pályát is összeállítottak, ahol játékos ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk bekötött szemmel.

Szelezsánné Poptyilikán Anikó kiemelte, a hagyományos városi dartsversenyt is megrendezték, ezúttal online formában. A versenybe tagintézményünkön kívül az Implom József általános iskola, a Karácsonyi János általános iskola és az 5. számú általános iskola kapcsolódott be.

GYULAI HÍRLAP • 2021. február 19. 17:10
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)