Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elűzték a telet a németvárosi óvodások

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. február 16. 16:47
Elűzték a telet a németvárosi óvodások
A járványhelyzet miatt rendhagyó volt az idei ünnepség

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A járványhelyzet miatt rendhagyó módon űzték el a telet a Németvárosi Óvoda dolgozói és apróságai, idén ugyanis nem vonultak a németvárosi templomhoz, hanem az óvoda udvarán égették el a szalmabábut és az arra ragasztott, rossz tulajdonságokat jelképező rajzokat. 

Megyesiné Pflaum Márta intézményvezető-helyettes kérdésünkre elmondta: bár szerettek volna, idén nem tudtak a belvárosi templomhoz vonulni, de abban biztosak voltak, hogy nem hagyják ki a gyerekek egyik kedvenc téli ünnepét. Hozzátette: ezúttal az óvodát kerülték meg a gyerekekkel.

– Óvodásaink nagyon készültek erre a napra. Arcot festettünk, és mindenki lerajzolta, hogy mitől szeretne megszabadulni. Ezeket az apró papírokat a szalmabábra rögzítettük, hogy elégjenek a rossz dolgokkal együtt – fejtette ki. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Azt is elárulta, hogy a gyerekek idén leginkább koronavírust rajzolták le, de a szomorúság és a verekedés is a papírlapokra került.

Az óvodások maszkot öltve, közösen égették el a szalmabábot, amivel a telet is elzavarták. Ebben a szokásokhoz hűen egy busóálarcba bújt alak is a segítségükre volt. 

Ahogy a helyszínen kiderült: az arcfestések és maszkok közül a legnépszerűbb a vámpír és a csontváz volt, de egy-egy hercegnő és tündér is megjelent a télűző mulatságon.

GYULAI HÍRLAP • 2021. február 16. 16:45
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)