Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai Széll János is szerepel az aszakkör.hu mesterségeket bemutató videósorozatában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2021. január 27. 17:00
A gyulai Széll János is szerepel az aszakkör.hu mesterségeket bemutató videósorozatában
A felvételeket a helyi művelődési központ munkatársai készítették

Széll János a forgatáson 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Egy gyulai fafaragó-iparművész is helyet kapott az aszakkör.hu mesterségeket bemutató online videósorozatában. A Nemzeti Művelődési Intézet tudásmegosztó online felületén a hagyományos szakköri tevékenységek egyes fázisaiba avatják be a látogatókat. 

Repisky Dánieltől, az Erkel Ferenc Művelődési Központ rendezvényszervezőjétől, a projekt helyi felelősétől megtudtuk, a felület a videókon keresztül díjmentesen biztosít lehetőséget a szakköri tevékenységek kipróbálására, és megismerteti a látogatókkal a közreműködő mestereket, oktatókat.

A kezdeményezés igyekszik segíteni mindazoknak, akik bátortalanabbak a közösségi aktivitások terén, vagy a földrajzi távolság miatt nem jutnak hasonló lehetőséghez. A portál azoknak is segíthet, akik még nem döntötték el, hogy milyen alkotóközösséghez csatlakozzanak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– A hozzánk beérkezett felhívás célja az volt, hogy a művelődési házakban működő alkotóközösségek online felületeken is bemutatkozzanak egy-egy videóval, amit az intézmények forgattak le. A helyi alkotók így bemutathatják tevékenységüket, működésüket, és népszerűsíthetik magukat – mondta a projekt helyi felelőse. Hozzátette: a videók egységes séma alapján készülnek. 

– Oktatásban részesültünk, és eszközöket is kaptunk a megvalósításhoz. Két videót már fel is vettünk Széll János fafaragóval, akinek segítségével megismerkedhettünk szakmája alapjaival. Az első két videóban síp, csörgő és járóbot is készült – részletezte Repisky Dániel

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A rendezvényszervező elárulta: összesen öt videó kerül majd fel a közös honlapra a gyulai művelődési ház munkatársainak köszönhetően. Azt is hozzátette, hogy amennyiben lehetőségük adódik rá, később több helyi alkotót is bemutatnak majd egy-egy videósorozat segítségével. A gyulai iparművészről készült felvételek február végén kerülnek majd ki az aszakkor.hu weboldalra. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)