Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jean Sasson: Fiamért mindent – Egy afgán nő harca elrabolt gyermekéért

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2021. január 16. 10:00
Jean Sasson: Fiamért mindent – Egy afgán nő harca elrabolt gyermekéért
A Mogyoróssy János Városi Könyvtár rovata

KÖNYVAJÁNLÓ – KÖNYVTÁROSUNK AJÁNLJA!

Fotó: facebook.com/mjvk.gyula

Miután gyermekként tanúja volt a nagyanyja és három nagynénje nyomorúságos életének, úgy döntött, hogy inkább fiú szeretne lenni. Később bátor és energikus kabuli kamaszként felháborodott, amikor az oroszok megszállták a hazáját. Nemtetszésének nyilvánosan is hangot adott, és végül el kellett menekülnie az országból, hogy mentse az életét.

Úgy tűnt, Amerikában új, szabad élet vár rá, édesapja azonban hagyományos afgán házasságot tervezett számára. Férje erőszakos és brutális embernek bizonyult. A folyamatos megaláztatások, verések és nemi erőszak közepette Marjam a kisfiában találta meg a boldogságot.

Csakhogy – miután az asszony nem volt hajlandó tovább tűrni a bántalmazást – kegyetlen férje elrabolta tőle a gyermeket, és visszavitte a háború sújtotta Afganisztánba, hogy az anyja ne találhasson rá. Marjam hosszú éveken át kutatott a fia után, miközben tudta, hogy otthon polgárháború dúl, majd később a tálibok sanyargatják a népet.

A borzalmas szenvedés tragikus képeivel tarkított regényben Jean Sasson, A hercegnő-trilógia szerzője egy mindenre elszánt, ugyanakkor nagyon nehéz sorsú asszony történetét meséli el, aki eltökélten küzd a szabadságért és a férfiakkal való egyenlő jogokért.

Kölcsönzések előjegyzése: 06-66-362-000, kolcsonzes@mjvk.hu.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)