Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Néhány napra biztosan tél lesz, munkába álltak a hókotrók Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. január 14. 10:15
Néhány napra biztosan tél lesz, munkába álltak a hókotrók Gyulán
A legforgalmasabb utakat tisztítják meg elsőként

Havazik Gyulán is, jönnek a nappali mínuszok is, s vélhetően a hó is megmarad néhány napra a gyerekek nagy örömére. Ami öröm a kicsiknek, az munka a nagyoknak. Bányai Györgyöt, a Gyulai Közüzemi NKft. üzemvezető-helyettesét többek között arról kérdeztük meg, hány munkagéppel dolgoznak a fürdőváros utcáin.

sószóró teherautó is járja a gyulai utakat

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A Gyulai Hírlap kérdésére Bányai György elmondta: a városnak elegendő eszköze van a jégtelenítésre és a hóeltakarításra, gépjárműveik megadott protokoll szerint járnak, a legforgalmasabb utakat tisztítják meg elsőként.

– Az idei szezon nekünk nem év elején, hanem november elsején indult. 150 tonna sóval kezdtünk, ami az előző szezonról maradt, az sem kizárt, hogy elég lesz idén. Ennek ellenére október végén szerződést közöttünk újabb lehetséges adag vásárlására. Bekértük a legkedvezőbb árajánlatokat, ez alapján döntöttünk – mondta el Bányai György

– Az idei nagyjából a harmadik olyan szezon, ha az elmúlt tizenöt évet nézem, amikor csak januárban kellett elkezdeni a sózást. Hétfőtől nagy erőkkel dolgozunk a gyulai utakon. Rendelkezésünkre állnak a technikai eszközök és a humán erőforrás is – emelte ki. Hozzátette, hogy sószóró teherautó járja az utakat jelenleg is, és egy kisebb traktor közlekedik a bicikliutakon, ami hódúróval és sószóróval is fel van szerelve. 

– Azt figyelembe véve, hogy milyen telek szoktak lenni, egy nagyobb sószóró autónk van, amivel el tudjuk végezni a munkát, de sajnos nem tudunk egyszerre az összes utcában jelen lenni – hangsúlyozta Bányai György.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A szakember elárulta: a szabályok szerint az elsőrendű utak tisztítása a legfontosabb. Ezek azok az útjaink, miket a legtöbbet használnak, például a Csabai út, a Vértanúk  útja, a Temesvári és a Szent István út. Ezt követik az egyes városrészek gyűjtőútjai, főleg azok, ahol tömegközlekedés is van. A harmadik fázisban jön a többi, kisebb gyulai utca és útszakasz.

– Az a kérésünk, hogy aki teheti, havazáskor ne közterületen parkoljon, álljon be a kapubejáróba vagy a garázsba. Nagyban segíti a munkánkat, ha a hóeltakarító járműveink zavartalanul tudnak dolgozni az utakon – mondta végezetül Bányai György

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)