Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jeges merüléssel gyógyulnak a vadonban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2021. január 05. 16:00
Jeges merüléssel gyógyulnak a vadonban
Balla Tibor extrém módszerét bárki kipróbálhatja

 

 

A csoportos jeges vízbe merülést is kipróbálhatják a vállalkozó kedvűek a Hargita megyei Farkaslakán, a gyulai Balla Tibor és barátja, Pasztyerik Ferenc táborában. Az ötletgazda azt vallja, az extrém körülmények között a testünk megtanul komfortosan működni.

– Farkaslakán, mélyen bent a vadonban van egy elvonulóközpontom, amely két nagy jurtából áll. Ezekhez szabadeséssel érkezik a víz egy két méter mély vízgyűjtő tavacskából, amelyet a patakban ástunk ki. Ezt a medvék is előszeretettel használják, a benne lévő szifont játékból havonta szétszedik, a csövet pedig átharapják. Olyankor gyorsan alá kell merülnöm, hogy kijavítsam a hibát, télen mindezt a jeges vízben – fejtette ki.

Balla Tibor elmondta, munka közben figyelt fel arra, hogy a jeges víz jót tesz a testének. Mint kifejtette, hatására az idegrendszer bekapcsolja a túlélő funkciót, ami gyakorlással természetes programmá alakítható át. Ilyenkor a test már nem túlélni akar, hanem aktiválja a belső hő termelését, ami az energetikai szintet is nagymértékben emeli. 

 

 

 

– Súlyos klinikai halált okozó, bénulással járó koponyasérülésem és öt gerincsérvem volt. A tüdőm gyerekkorom óta egy-egy tenyérnyi részen nem működik, mindkét térdemben sérültek a meniszkuszok. Nekem ez a fő orvosságom – ecsetelte. 

A táborvezető először barátjával, Pasztyerik Ferenccel gyakorolta a jeges merülést, majd úgy döntöttek, tapasztalataikat másokkal is megosztják. Hozzátette: a csoportos merülés azért jó, mert egymást támogatva mindenki bátrabb.

 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)