Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Délen és a Duna-Tisza közén néhol gyenge havazás várható

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2020. december 25. 18:00
Délen és a Duna-Tisza közén néhol gyenge havazás várható
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Szombat hajnalig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, éjszaka főként északkeleten, keleten lehetnek átmeneti felszakadozások. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 2 és 6 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

A balti államok feletti középponttal ciklon örvénylik, amely egész Közép- és Kelet-Európa időjárását meghatározza. Hatására arrafelé többnyire erősen felhős vagy borult az ég, csak helyenként süt ki rövid időre  a nap, és többfelé fordul elő eső, havas eső, főként északon és keleten, valamint az Alpok térségében havazás. Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt Izland területén. Ugyanakkor a Brit-szigetektől nyugatra anticiklon helyezkedik el, ennek keleti peremén – Nyugat-Európában – is sok a felhő, és több helyen alakul ki záporeső. Szombat estig a Kárpát-medence fölé kezdetben többnyire nedves, majd szárazabb, több fokkal hidegebb levegő érkezik.

Várható időjárás szombat estig

Szombat hajnalig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, éjszaka főként északkeleten, keleten lehetnek átmeneti felszakadozások. Elsősorban a Dunántúlon és délen várható eső, a Nyugat-Dunántúlon havas eső, a hegyekben hó is lehet. Szombaton hajnaltól északnyugat felől gyorsan szakadozik, gomolyosodik, csökken a felhőzet, egyre többfelé, legkésőbb délkeleten süt ki a nap. Reggel, délelőtt délen és a Duna-Tisza közén néhol gyenge havazás, hózápor lehet, délután már sehol sem valószínű csapadék. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik, szombaton néhol viharos közeli széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 2 és 6 fok között alakul.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)