Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újra Becsei Lászlót nevezték ki a Békés Megyei Központi Kórház élére

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P./MTI • HÍREK • 2020. december 21. 15:00
Újra Becsei Lászlót nevezték ki a Békés Megyei Központi Kórház élére
A megbízatás 2021. január 1-jétől lesz hatályos

becsei lászló

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kórházigazgatókat nevezett ki december 18-án Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A klinikai központok, budapesti centrumkórházak és megyei kórházak vezetőinek megbízatása 2021. január elsejétől lesz hatályos.

Az emberi erőforrások minisztere akkor elmondta azt is, létrejön az Országos Kórház Főigazgatóság, hogy a megyei kórházakat segítse, összetartsa, a szakmapolitikai döntéseket végrehajtsa, különös tekintettel a gazdasági és finanszírozási kérdésekre.

Kiemelte, hogy a magyar egészségügy átalakítása előtt meg kell oldani négy feladatot: ki kell építeni az általános betegellátási rendet az alapellátástól a megyei kórházakig, biztosítani kell az öt legsúlyosabb népegészségügyi jelentőségű betegségcsoport ellátását és újra kell szervezni a magyar járványügyi rendszert. Negyedik feladatként azoknak az embereknek az ellátását hangsúlyozta, akik szociálisan és egészségügyileg is kiszolgáltatottak.

A Békés Megyei Központ Kórház élére újra Becsei Lászlót nevezték ki, aki lapunk kérdésére megerősítette a hírt, részletekkel azonban egy későbbi időpontban kíván szolgálni.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)