Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hét év után befejeződött a gyulai hajléktalanszálló felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. december 11. 14:00
Hét év után befejeződött a gyulai hajléktalanszálló felújítása
A projekt forrását uniós és hazai forrásokból biztosították

 

 

Hetvenhatmillió forintból fejlesztették a hajléktalanszállót Gyulán – állt az MTI nemrég megjelent közleményében. A projekt forrását uniós és hazai forrásokból biztosították. Kerekes Gizella, az intézmény vezetője lapunknak azt is elmondta, milyen helyiségeket érintett pontosan a felújítás. 

Kiemelte: már 2013 óta folynak a munkálatok, amelyekhez minden lehetséges forrást igyekeztek megtalálni az azóta eltelt években. A harmincnégy férőhelyes éjjeli menedékhelyen korszerűsítették a fűtésrendszert, felújították a konyhákat, cserélték a szanitereket és a belső nyílászárókat. Akadálymentes parkolót és vizesblokkot alakítottak ki, lépcsőliftet telepítettek, és létrehoztak egy vizesblokkot a dolgozóknak is.

– Az éjjeli menedékhely és az átmeneti szállás felújítása több forrásból zajlik már évek óta. Komplett akadálymentesítés és villanyvezeték-csere történt, a tetőfelújítást a helyi önkormányzattal közösen valósítottunk meg, adományokból pedig az átmeneti szállás közösségi terét és konyháját renováltuk – részletezte.  

– Az volt a nagy feladat, amikor a teljes épületet ki kellett üríteni. Ezt úgy tudtuk megoldani, hogy a nappali melegedőben két helyiséget kiürítettünk, az ideiglenes szállást ott tudtuk biztosítani a hajléktalanoknak a munkálatok ideje alatt – tette hozzá az intézmény vezetője. 

 

 

 

Kerekes Gizella úgy fogalmazott: élhetőbbé tették az épületet, amely a felújítások után napkollektoros, új bútorokkal felszerelt, kényelmes intézmény lett.

– A világjárvány a higiénés feltételeket tekintve sok változást nem hozott, hiszen egyébként is nagyon odafigyelünk a saját és ellátottaink tisztaságára. Még több a fertőtlenítés és a hozzánk járók kisebb csoportokban mozognak. Bizonyos helyiségeket is kinyithattunk, hogy még szeparáltabban tölthessék a mindennapokat, így egyelőre őket és dolgozóinkat is elkerülte  járvány – részletezte Kerekes Gizella, aki elmondta, a testhő megmérése és a folyamatos maszkhasználat náluk is a mindennapok része. 

Az intézmény vezetője felhívta adományozóik figyelmét arra, hogy a jelenleg érvényben levő korlátozások miatt idén sem élelmiszer-, sem ruhaadományokat nem tudnak átvenni.

– Nem tudunk lakossági adományokat fogadni, támogatóinkat arra kérjük, várják meg a vírus végét, és a korlátozások feloldása után szeretettel fogadunk minden felajánlást – fűzte hozzá.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)