Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csatát vesztett a gyulai serdülőcsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. december 03. 13:00
Csatát vesztett a gyulai serdülőcsapat
Gyulasport NKft–Mezőtúri AFC-Syngenta 18-20 (9-6)

Az országos leány-serdülőbajnokság soros fordulójában a Gyulasport NKft. csapata a Mezőtúri AFC-Syngenta együttesét fogadta december 2-án. A Viczián Paula által irányított fürdővárosi együttes a dobogóért folyó versenyfutás legnagyobb riválisával nézett szembe.

a gyulai gárda a tabella második helyről várja a folytatást

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Szappanos E., Futó K. Mócz M. 3, Miklya N. 4, Tapasztó B. 4/2, Kertes S. 5/1 és Horváth R. 2. Csere: Bartóki M., Baka E. és Várkonyi L. Megbízott edző: Prohászkáné Nemes Szilvia.

A gyulai gárda a tabella első helyéről érkezett a meccsre, míg ellenfele a negyedik helyről várta a találkozót. Mindkét együttes számára fontos volt a győzelemért járó pontok megszerzése, hiszen rendkívül kiélezett a versenyfutás a dobogós helyekért. A gyulai gárda pontazonossággal állt a bajnokság élén, míg a mezőtúri csapat folyamatos csatában van gyomaendrődi ellenfelével.

A derbit a hazai gárda kezdte jobban, a 20. percre már háromgólos előnyt harcolt ki magának. A folytatásban is a fürdővárosi csapat irányította a mérkőzést, ám a 45. percben feltámadt a vendég együttes. A dobogóért harcoló mezőtúri alakulat a találkozó végig tartani tudta tempóját, így lépve a bajnokság harmadik helyére.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a két gyengén játszó csapat találkozóján a kevesebbet hibázó csapat győzött.

– A mérkőzés lefújása előtt két perccel a hazai csapatnál az egyenlítés lehetősége, de a jogosan megítélt büntető a kapufán csattant. A vendég csapat az utolsó öt percben egy 5-1-es szériát produkálva a maga javára fordította a mérkőzést eredményét – ismertette.

– Kiélezett mérkőzésen szenvedtünk vereséget, de folytatjuk a munkát, hogy a tavaszi szezonban ismét harcban legyünk a bajnoki címért. Köszönöm a lányoknak a hozzáállást, jó pihenést kívánok nekik a téli szünetre – mondta el Viczián Paula.

A mérkőzés alakulása: 10. perc: 4-3, 20. perc: 8-5, 24. perc: 9-5, 30. perc: 12-9, 36. perc: 14-11, 45. perc: 17-15, 47. perc: 17-17, 48. perc: 17-18, 49. perc: 17-19, 50. perc: 18-20.

A Gyulasport NKft. serdülőcsapata elveszítette őszi veretlenségét, így a tabella második helyéről várhatja a bajnokság folytatását.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)