Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kupa Mihály 15%-os inflációt jósolt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPMAGAZIN • 2020. november 27. 19:00
Kupa Mihály 15%-os inflációt jósolt
Gyulai Hírlap, 1992. november 27.

A trafikban 14 forintot és 20 fillért kért az újságárus egy Gyulai Hírlapért. A városban a készülő oktatási koncepció borzolta a kedélyeket, de dr. Pocsy Gábor azt nyilatkozta a lapnak, hogy „nem olyan tragikus a helyzet”. Szintén az első oldalon közölt hírt az újság a nemzetiségi törvény vitájáról, illetve arról is, hogy a napközi drágább lett. A legolvasottabb oldal azonban a 7. volt azon a héten, mivel ott mutatták be a „Miss Manöken Gyula” jelöltjeit fotókkal.

A TELJES LAPSZÁM ELOLVASHATÓ A GYULAI HÍRLAP ONLINE ARCHÍVUMÁBAN. E-ELŐFIZETÉS 3500 FT/ÉV

 

A nadrágszíj is előkerült az iskolaügy kapcsán. „Kétségtelen, tudtuk, hogy feszültségek keletkeznek. Feszítetté vált költségvetésünk is, de nincs ez a város pénzügyileg olyan rossz helyzetben, hogy némi nadrágszíjmeghúzásokkal ne tudná megoldani az iskolákkal kapcsolatos kérdéseket” – mondta el a Gyulai Hírlap kérdésére dr. Pocsy Gábor polgármester. Márki-Zay Lajos majd egy teljes oldalas írást közölt „A gyulai iskolaügyekről – nem etikátlanul” címmel. „Városunk közéletének jelenleg talán legneuralgikusabb pontja – a körülmények sajátos összjátéka folytán – az oktatásügy helyzete. Márki-Zay Lajos írását azért közöljük, mert úgy véljük, a helyi nyilvánosság egyik aktuális feladata épp az, hogy lehetőséget teremtsen erre vonatkozóan is az álláspontokat tisztázó véleménycseréhez, ezzel is szolgálva a majdani optimális döntés megszületését. Következő számainkban tehát szívesen helyet adunk a témában érintett felek álláspontjait, javaslatait rögzítő írásoknak” – írták a lap szerkesztői Márki-Zay cikke elé.

A lap megírta azt is, hogy Kupa Mihály, aki egyébként ezen a napon Gyulára látogatott, jövőre 15 százalék körüli inflációt jósol.

A kultúra azonban nem inflálódott a városban, éppen ellenkezőleg: megnyílt a Püski Könyvesház. „Régen nem egy hely volt Gyulán, ahol a kötetlen szórakozásnak, vagy inkább a társas együttlétnek hódolhattak a gyulai polgárok. Kártyázhattak, olvasgathattak, eszmét cserélhettek mindenféle kötelező program nélkül. Nos, valamiféle hasonló programmal rukkol elő a napokban alakult Három Ráció Betéti Társaság, mely holnap, szombaton délután négy órakor nyitja meg a Püski Könyvesházat a Vásárhelyi Pál utca 2. szám alatt” – írta cikkében Pénzes Ferenc.

Táncolni is szerettek a gyulaiak. Szombaton este az Erkel Gyógyüdülő Nosztalgia éttermében tartották meg a Nagyszalontáról áttelepültek első találkozóját. Magyari Barna újságírónak, aki szintén a Csonka-torony városából érkezett Gyulára, Tulván Zsolt, a Nosztalgia étterem vezetője azt nyilatkozta: „Gali Ferenc nagyszalontai származású vállalkozóval közösen gondolták ki ennek a rendezvénynek a létrejöttét”.

Az 1992. november 27-ei lapszámban arról is beszámolt a Gyulai Hírlap, hogy IV. Károlynak, a legutolsó magyar királynak a fia, Habsburg Ottó 80 éves lett.

Arató László újságíró (kis)városi sétára vitte magával az olvasókat, „lassan, lépkedve” tűnődve el magában. „Vasárnap, délután, séta. Mindhárom fogalom hangulatos, jó rájuk gondolni. Össze is lehet kapcsolni őket, így: vasárnap délutáni séta.”

A Mogyoróssy-könyvtárban a Sodrás című folyóirat munkatársai, dr. Erdész Ádám felelős szerkesztő, Kántor Zsolt és Banner Zoltán rovatvezetők mutatták be lapjukat. „Mint Krasznahorkai Géza, az est házigazdája bevezetőjében elmondta: mai valóságunkban örülni kell annak, hogy egy új folyóiratot köszönthetünk. Hisz egy kulturális orgánum vonzást jelent a jeles hazai alkotók számára, a megyében élő alkotókra pedig ösztönzésül hathat.”

A rendőrség ismeretlen tettesek ellen nyomozott. A Bongo Tourist irodájába törtek be, onnan készpénzt, betéti jegyet, írógépet és telefaxot tulajdonítottak el.

A Thermal Taxi hirdetésében pedig azt ígérte, hogy telefonhívásra díjtalanul megy az utasokért az egész város területén.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)