Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is gyűjtik a cipősdobozokat az Almásy-kastélyban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. november 24. 16:00
Idén is gyűjtik a cipősdobozokat az Almásy-kastélyban
A rászoruló gyerekeknek szánt ajándékokat előre egyeztetett időpontban veszik át

 

 

Idén is várják a rászoruló gyerekeknek szánt cipősdobozokat november 30. és december 18. között az Almásy-kastélyban, amely negyedik alkalommal csatlakozott Baptista Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez.

Fekete-Dombi Ildikó, a kiállítóhelyet működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezetője lapunkhoz eljuttatott közleményében kifejtette: bár a kastély a koronavírus-járvány miatt nem fogadhat látogatókat, a cipősdobozokat munkanapokon, előzetesen egyeztetett időpontban átveszik a munkatársaik.

– A kényszerű zárvatartás ellenére kollégáim a munkanapokon folyamatosan dolgoznak, az Erkel Nonprofit Kft. működtetésében lévő kiállítóhelyek karbantartási, takarítási munkáit végzik, illetve készülnek az előttünk álló új feladatokra. Bár a kastélyban az érvényben lévő jogszabály miatt nem ott dolgozó nem tartózkodhat, a telefonon megbeszélt időpontban a Kastély kávézó bejáratánál át tudjuk venni a cipősdobozokat – tájékoztatott az ügyvezető.

Hozzátette: az adományozók a 06-70/701-8269-es telefonszámon tudják egyeztetni, hogy milyen időpontban érkeznek a kastélyhoz.

A részletekről elmondta: egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt kell megtölteni ajándékokkal. A csomag tartalmazhat mesekönyveket, ifjúsági könyveket, színezőt, játékot, sporteszközt, higiéniai felszerelést, édességet, íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket.

A szervezők arra kérik az adományozókat, hogy a dobozba ne tegyenek agresszivitásra késztető képeket, játékokat, illetve konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt, törékeny tárgyat, gyógyszereket. A folyékony termékeket szintén érdemes elkerülni, ám ha mégis kerül sampon, testápoló, egyéb folyékony tartalmú tárgy a dobozba, célszerű azt egy zárható tasakba becsomagolni, hogy sérülés, szivárgás esetén ne tegye tönkre az egész ajándékcsomagot.

Az elkészített ajándékot – lehetőleg külön a tetejét és külön az alját –érdemes színes csomagolópapírral becsomagolni, majd átlátszó ragasztószalaggal leragasztani, esetleg zsineggel átkötni. Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor.  

A szervezők azt is kérték, a csomagon jól láthatóan szerepeljen, hogy milyen korosztályú és nemű gyermeknek szánta az ajándékot a doboz készítője. Ehhez a szeretetszolgálat előre készített szórólapjának címkéjét is lehet használni.

A közlemény kiemeli: országos önkéntesi hálózata révén a Baptista Szeretetszolgálat még az ünnepek előtt eljuttatja az összegyűjtött ajándékokat a gyerekekhez, az elsődleges célpontok a gyermekotthonok, a nagycsaládos-szervezetek, a kórházak, civil szervezetek és a fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok lesznek.

 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)