Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A robotikaképzéssel a Dél-Alföld élvonalába került a Gyulai Szakképzés Centrum

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. november 18. 15:30
A robotikaképzéssel a Dél-Alföld élvonalába került a Gyulai Szakképzés Centrum
Az intézmény új robotkarokat szerzett be

 

Fotó: Gyulai Szakképzési Centrum

Új robotcellákkal gazdagodott nemrég a Gyulai Szakképzési Centrum két tagiskolája, a gyulai Harruckern János tagintézmény és a szeghalmi Szigeti Endre tagintézmény. A legnagyobb autóipari cégeknél is használt eszközök segítségével a diákok naprakész tudást szerezhetnek.

– Ezzel a helyi képzés a dél-alföldi élvonalba került. Fontos, hogy a diákok megismerkedjenek a robotikával, hiszen ez a terület a korábbi informatikai robbanáshoz hasonló fejlődés előtt áll – nyilatkozta lapunknak a beruházással kapcsolatban Simon István Tamás, a Gyulai Szakképzési Centrum kancellárja.

Hozzátette: a beruházás mintegy 12 millió forint saját forrásból valósult meg. Mint megtudtuk, az első hasonló eszközt egy éve Orosházán szerezték be, az eddigi tapasztalatok szerint megérte a beruházás. 

Hangsúlyozta: a most beszerzett eszközök révén a pedagógusok tökéletesen felkészíthetik az informatikai és gépészeti ágazatban tanuló diákokat a munkahelyi körülményekre. A robotokat értékesítő cég tanfolyamain egyébként az oktatók is rendszeresen naprakész információkhoz juthatnak. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gyulai Szakképzési Centrum 

– Új gyár érkezik Gyulára, és az üzemnek várhatóan szüksége lesz a jól képzett munkaerőre, emiatt is fontos a mostani beruházás. A beszerzett eszközöket ismerők többek között a legnagyobb autóipari cégek által használt robotizációs technológiák kezelésére is alkalmasak lesznek – fűzte hozzá.

A kancellár azt is kiemelte, hogy a gépészeti-gépipari ágazat erősítése kifejezetten időszerű volt a fürdővárosban.

Simon István Tamás elmondta: az informatika képzésük jó ideje népszerű, mert a biztos elhelyezkedés lehetőségét kínálja a fiataloknak. Az intézménynek saját partnerei is vannak, akik adott esetben munkát is adnak a diákoknak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)