Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egyelőre nem kötelező maszkot viselni a gyulai közterületeken

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. november 11. 10:05
Egyelőre nem kötelező maszkot viselni a gyulai közterületeken
A polgármester ma hoz döntést a kérdésben

Egyelőre nem kötelező maszkot viselni a gyulai közterületeken – mondta el lapunk megkeresésére Csige Gábor jegyző, hozzátéve, hogy a polgármester ma hoz döntést arról, lesznek-e a városban olyan területek, ahol előírja a maszkhasználatot.  

Az első információk még arról szóltak, hogy a közterületeken is kötelező lesz a maszkviselés, az intézkedés azonban több ponton is kiegészült az éjszaka megjelent kormányrendeletben, amely a védelmi intézkedések második üteméről szól.

A jegyző kifejtette: a jogszabály kimondja, hogy a tízezer főnél nagyobb településeken a polgármester dönthet arról, kijelöl-e olyan közterületeket, ahol kötelező maszkot viselni.

Hozzátette: Görgényi Ernő még ma egyeztetést folytat a témáról, és döntést hoz a kérdésben. Csige Gábor úgy vélte, várhatóan nem születnek újabb korlátozó intézkedések.

Kérdésünkre megjegyezte: olyan területek jöhetnek szóba, ahol rendszeresen előfordul, hogy többen várakoznak, ilyen például a posta, a bankok vagy a Hamburgerbár előtti közterület.

Érdeklődésünkre jelezte: a kutyafuttatókra vonatkozóan biztosan nem hoznak speciális szabályokat, hiszen azok este nyolc után zárva vannak, napközben pedig nem használják őket egyszerre annyian, hogy „tumultus alakuljon ki”. A gazdik egyébként este 8 óra után is korlátozás nélkül sétáltathatnak kutyát a lakóhelyüktől számított 500 méteres körzeten belül.

Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.  

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)