Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Részben online formában tartották meg a XX. Simonyi Imre Emlékversenyt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2020. november 07. 10:00
Részben online formában tartották meg a XX. Simonyi Imre Emlékversenyt
A fiatalok több kategóriában indulhattak és videón küldték el szavalataikat

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Karácsonyi János Katolikus Gimnázium ebben az évben is megrendezte a Simonyi Imre Emlékversenyt. A vírushelyzetre való tekintettel ezúttal a megmérettetés egy része online formában zajlott le. A felhívás szerint versmondó, versetűd, versmegzenésítő, illusztrációs és versíró kategóriákat indítottak, amelyre minden írásban, zenében, rajzolásban, fényképezésben és filmkészítésben tehetséges diák jelentkezését várták a szervezők. 

A versmondóknak egy költeményt kellett videofelvételen elküldeniük a zsűrinek október 9-ig. A választható Simonyi-versek évfolyamonként eltérőek voltak: a 7-8.évfolyamban a Vers egy régi juhászról, a 9-10.évfolyamnak a Mint a kőfejtő vagy az Ifjúkor, a 11-12. évfolyamosoknak a Zokogás mélyhegedűre és dobokra vagy a Virágvasárnap című költeményt kellett előadnia a jelentkezőnek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint megtudtuk, újdonságként meghirdették a versetűd kategóriát is, amelyre olyan rövidfilmeket vártak, amelyekben a vers elhangzása mellett hangulatilag hozzá kapcsolódó képeket és mozgóképeket szerkeszt a pályaműbe az induló. 

A versmondó versenyen a személyes megjelenést a lehető legalacsonyabbra korlátozták, így miután a fiatalok a kötelező Simonyi-verset online előadták, a zsűri csak egy szűk keretet hívott meg az élő döntőre. A verseny helyszíne ezúttal a Mogyoróssy János Városi Könyvtár volt, ahol november 6-án csaptak össze a legjobbak. A díjazottak listájával később frissítjük cikkünket.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)