Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Köröskosárról és a falusi vendégasztalról is szó esett

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. október 30. 11:20
A Köröskosárról és a falusi vendégasztalról is szó esett
Az ős- és kistermelőknek, valamint a falusi vendégasztal-szolgáltatóknak tartottak fórumot

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megyében több helyszínen szervezett fórumot az ős- és kistermelőknek, valamint a falusi vendégasztal-szolgáltatóknak a Kisléptékű Termék-előállítók Országos Érdekképviseletének Egyesülete a Körösök Völgye Natúrpark Egyesülettel és a Falusi Vendégasztal-szolgáltatók Egyesülettel együttműködésben. Gyulán október 29-én várták az érdeklődőket a városi könyvtárba. 

Mint megtudtuk, a BOND-projekt célja, hogy elősegítse a gazdák és a földhasználók együttműködését, ezzel hosszú távon termelékenyebb és fenntarthatóbb mezőgazdaságot alakítson ki Magyarországon. 

A gyulai könyvárban megrendezett programon többek között szó esett a Köröskosárról és más jógyakorlatokról, valamint a kistermelői szabályozás aktualitásairól.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Pócsi Gabriella, az ötletgazda egyesület elnökségi tagja lapunknak kiemelte: a BOND-projekt országosan is kiemelten fontos a kistermelők számára, hiszen általa olyan jógyakorlatokat ismerhetnek meg, amelyek adaptálhatók a gazdaságokba, legyen szó akár a közösségi értékesítésről vagy a falusi vendégasztal-szolgáltatásról. 

– Egyik fontos kezdeményezésünk a Köröskosár nevet viseli. Ez új értékesítési csatornát biztosít a helyi termelők és kézművesek számára, akik webshopon keresztül lendíthetik fel a forgalmukat. A vásárlók hetente tudnak rendelni, egészen szerdáig, a termékeket pedig pénteken átvehetik. Ez mindenkinek jó, aki nem szeretne piacra járni, emellett hasznos a termelőknek is – részletezte a szervező.

Hangsúlyozta: a térségben négy helyszínen tartottak fórumot, Gyula mellett Füzesgyarmaton, Békéscsabán és Békésen voltak programok.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)