Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott a Kövizig gazdasági igazgatóhelyettese

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. október 28. 16:20
Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott a Kövizig gazdasági igazgatóhelyettese
Holecz Magdolna több mint 30 éve dolgozik a vízügyi igazgatóságnál

Holecz Magdolna 

Fotó: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság 

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Holecz Magdolnának, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesének Áder János köztársasági elnök több mint három évtizedes közszolgálati pályafutása és gazdasági vezetőként végzett példaértékű munkája elismeréseként.

Holecz Magdolna a diploma megszerzése után, 1986-ban került a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatósághoz. Munkáját pénzügyi gyakornokként kezdte, előbb az anyaggazdálkodási, majd a számviteli csoportnál dolgozott. 1988-ban a gazdasági osztály adócsoportjának vezetésével, 1989-ben a számviteli csoport irányításával bízták meg. 1996-ban a gazdasági osztály vezetőhelyettesévé, 1998-ban gazdasági igazgatóhelyettessé nevezték ki.

A laudációban kiemelik: az igazgatóság első számú pénzügyi, gazdasági vezetőjeként Holecz Magdolnának kiemelkedő érdemei vannak az igazgatóság gazdálkodási egyensúlyának megteremtésében és fenntartásában, a hatékony és jogszerű gazdálkodás feltételeinek biztosításában, a feladatellátás gazdasági alapjainak megteremtésében. Feladatai közé tartozik az európai uniós projektek lebonyolításának irányítása is; a Tájvízház és a szanazugi árvízvédelmi központ is az ő koordinálásával valósult meg.

Holecz Magdolna munkájáért 2004-ben Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült. A Belügyminisztérium 2015-ben emléktárggyal, 2016-ban a Köz Szolgálatáért érdemjel arany fokozatával ismerte el.

A kitüntetett lapunknak úgy fogalmazott, megtiszteltetés számára, hogy az igazgatóság felterjesztette az elismerésre. Kérdésünkre elmondta: leginkább arra büszke, hogy vezetői tevékenysége alatt a legnehezebb időszakban is kiegyensúlyozott gazdálkodást folytatott az igazgatóság. Hozzátette: mindezt a kollégáival együtt sikerült elérnie, a kitüntetés az ő elismerésük is.

A szakember külön is kiemelte Tájvízházhoz kapcsolódó projektet, amely az egész település számára fontos beruházást jelentett. A belvárosban található romos épület Bak Sándor korábbi igazgató és Holecz Magdolna regnálása alatt újult meg, és vált táj-, víz- és fürdőtörténeti bemutatóházzá.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)