Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Folytatódik a városi út- és járdaépítési program

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. október 13. 14:41
Folytatódik a városi út- és járdaépítési program
A belügyminisztérium és pénzügyminisztérium pályázatán 33,5 millió forintot nyert el a város

Újabb járdák és utak újulhatnak meg, miután 33,5 millió forint pályázati támogatást nyert el a város – erről tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő polgármester, Kovács József országgyűlési képviselő, Kónya István alpolgármester és Veres András önkormányzati képviselő október 13-án az Erkel Ferenc gimnázium előtt.

kovács józsefgörgényi ernőkónya istván és veres andrás

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő azzal kezdte, hogy szívügyük a gyulai úthálózat felújítása és korszerűsítése. 2019-ben hat, 2020-ban pedig kilenc helyszínen végeztek út- és parkolóépítési munkálatokat.

A tavalyi évben megújult az Eminescu utca egy szakasza, a Bartók Béla úton parkolók és szervizút épült, parkolókat létesítettek a Nürnbergi utcában is, a Fürj utcában és a Brassói utcában is megújult az úttest, valamint a Vár utcában is.

Idén folytatódott az Eminescu utca felújítása, újra aszfaltozták a Jókai utca egy szakaszát, munkálatokat végeztek a Bihari utcában, a Ferencesek terén, a József Dezső utcában és a Leiningen utcában, újraépítették a Gyep utca zugot, a Szent István utcában pedig nyolc darab parkoló épült.

– Minden pályázati lehetőséget megragadunk – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve, hogy önerőből is építenek, azonban olyan hosszú a gyulai úthálózat, hogy nem a szándékaik szerinti ütemben tudnak felújítani.

Hangsúlyozta: a belügyminisztérium és a pénzügyminisztérium pályázatán 33,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el, amelyhez 11 millió forint önerőt biztosítanak, így további két helyszínen valósulhatnak meg felújítások.

Kovács József úgy fogalmazott, Gyulán példamutató, hogy a város erejéhez mérten, vagy azon felül, önerőt biztosít a pályázatokhoz. Hozzátette, a pályázaton – a fürdőváros mellett – további négy, a választókerületébe tartozó település szerepelt sikeresen.

Kiemelte: fontosnak tartja, hogy még ebben a ciklusban induljon el a Gyulai Várfürdő környékének rendbetétele, különös tekintettel a Tiborc utcára.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A pályázati összegből felújított egyik terület a Coronella Gyógyszertártól a Leiningen utca 29. számig tartó szakasz lesz, erről Kónya István számolt be. A 395 méter hosszú, 6,8 méter széles szakasz teljesen új burkolatot kap, helyenként javítják és megerősítik az útalapot és a szegélyköveket. Kicserélnek továbbá tizenhat víznyelő aknát, az aszfaltozást követően újrafestik az útburkolati jeleket és a gyalogos átkelőhelyet is.

– Azon dolgozunk, hogy az utak, járdák megfelelő ütemben felújításra kerüljenek. Mi a kátyúkba aszfaltot teszünk, nem virágot – húzta alá az alpolgármester.

A másik helyszínről Veres András tájékoztatott, ez a Bodoky utca Erkel Ferenc gimnázium mögött található szakasza, ahol rendkívül rossz állapotban van az 1998-ban készült járda, több helyen megsüllyedt, összetöredezett.

A képviselő elmondása szerint egy két méter széles betonjárdát építenek a százhatvan méteres szakaszon, szintre emelnek két szennyvízaknát kialakítanak négy esővízcsatorna-lefolyót és rendezik a padkát.

A járdafelújítás 6,5 millió forintba, a Leiningen utca rehabilitációja 38 millió forintba fog kerülni, a munkálatokat tavasszal kezdik el.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)