Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is volt Hídi séta, de egy kicsit más, mint a tavalyi

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. október 10. 08:22
Idén is volt Hídi séta, de egy kicsit más, mint a tavalyi
Az egészségmegőrző program idén rövidített változatban zajlott

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kilencedik alkalommal tartották meg Gyulán a Gyulai Hídi séta elnevezésű rendezvényt, amellyel minden évben a mellrákszűrés fontosságára, a betegség veszélyeire igyekeznek felhívni a figyelmet a szervezők.

Az október 9-én megtartott programon Tóth Zoltánné, a Békés Megyei Vöröskereszt igazgatója lapunknak elmondta: az eredeti céljuk nem változott a rendezvénnyel, ám idén nagyobb hangsúlyt kapott az elsősegély-bemutató, illetve a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos biztonsági intézkedések.

A eseményen Görgényi Ernő polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Üdvözlő gondolataiban elmondta: egyre többet hallunk és talán többet is cselekszünk a járvány megelőzése érdekében, de még mindig nem sikerült a megfelelő hozzáállást beépíteni mindannyiunk gondolkodásába.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– A koronavírus is azokat veszélyezteti legjobban, akiknek eleve van valamilyen alapbetegsége. Fontos, hogy komolyan vegyük a személyes felelősséget – jelentette ki a városvezető, aki a betegséghez kapcsolódó konkrét, hazai adatokkal folytatta.

Kiemelte: a 15 és 64 év közötti nők esetében a vezető halálokok egyike a daganatos betegségek és közülük csak 40 százalék jelenik meg a szűréseken. A túlélési esélyek annál jobbak, minél előbb felfedezik a betegséget, egy időben felismert emlőrák 80, míg egy késői stádiumú 15 százalékos túlélési eséllyel jár.

A folytatásban Beke Szilvia, a Gál Ferenc Egyetem docense tartott előadás a járványidőszak legfontosabb higiénés intézkedéseiről, majd a laikus újraélesztést mutatta be Sipos-Baranyai Ilona mentőtiszt. Kérdésünkre elmondta: ha a világjárvány időszakában kell újraélesztenünk valakit, mindenképpen használjunk maszkot és a sérültre is igyekezzünk adni egyet.

Az idei Hídi séta az esemény végén, rövidített változatban zajlott, a résztvevők a rózsaszínre színezett szökőkúthoz sétáltak, majd rövid főhajtással zárták a programot.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)