Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kőkemény derbin szakadt meg a győzelmi sorozat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. szeptember 08. 09:00
Kőkemény derbin szakadt meg a győzelmi sorozat
Clean-Way Gyulai Termál FC–Szeghalmi FC 1-2 (1-0)

A Békés megyei kvalifikáció C csoportjának 4. fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Szeghalmi FC együttesével találkozott szeptember 5-én. A Berényi Tibor által irányított fürdővárosi gárda a tabella éllovasával nézett szembe.

két győzelemmel a tarsolyában várta a derbit a gyulai gárda

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A találkozó előtt igazi presztízscsatára volt kilátás, hiszen a bajnokság két éllovasa találkozott egymással. Mindkét együttes két-két győzelemmel érkezett a találkozóra. A soros derbit a szeghalmi gárda kezdte jobban, lendületes futballjának köszönhetően többször is eljutott a hazai kapu elé. Ahogy telt az idő, úgy zárkózott fel ellenfeléhez a gyulai együttes. A félidő közepétől kezdve egyre több alkalommal veszélyeztették a szeghalmi kaput. A lefújás előtt góllá érett a hazai dominancia, a 45 percben Szabó Csaba talált a vendégcsapat kapujába. 1-0.

A második félidőre ismét egy harapósabb szeghalmi csapat lépett pályára. A 66. percben Cserna egyenlítette ki a találkozó állását, a 85. percben pedig az ex-gyulai Wéber góljával vette át a vezetést a vendégcsapat. A hazai gárda a találkozó végéig harcban volt a pontosztozkodásért, azonban a Szeghalmi FC vitte haza a győzelemért járó pontokat.

– Jó mentalitással készültünk a rangadóra, amely érződött a mérkőzésen is. Addig brusztoltunk, hogy a vezetést is sikerült megszerezni. A második félidőre is jól jöttünk ki, lezárhattuk volna a meccset is, de a 67. percben nagy védelmi hiba után gólt kaptunk. A találat után megtört a lendületünk és nyomban kaptunk egy újabb gólt pontrúgásból, ami azért is bántó, mert felkészültünk a szituációra. A gól után már futottunk az eredmény után, de átütőerő nem volt a játékunkban és pontatlanná is váltunk. Ez már nem az első meccs, amikor felhozzuk az ellenfelet a semmiből azáltal, hogy nem tudjuk lezárni a mérkőzést – értékelt Berényi Tibor.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a következő fordulóban a Sarkadi Kinizsi LE együttesének otthonában lép pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)